Militaru l-a întrebat pe Ariton dacă va constitui CE Oltenia

Deputatul Severus Militaru aşteaptă răspunsul ministrului Economiei, Ion Ariton, după ce l-a întrebat dacă va fi înfiinţat Complexul Energetic Oltenia. Acesta vrea să afle când va funcţiona complexul şi ce tip de management va avea. Mai mult, Militaru aduce în actualitate un subiect dezbătut la un moment dat, acela de deschidere a unei cariere la Ploştina.

„De mai bine de un an asistăm la discuţii despre demersurile privind  înfiinţarea unor entităţi economice care să cuprindă producătorii de cărbune şi pe cei de energie din Oltenia. Mărturisesc că am fost, sunt şi voi fi unul din susţinătorii acestor demersuri. Totuşi nu pot să nu constat cu mâhnire că încă suntem la stadiul de discuţii despre acest subiect. Ca deputat ales în Parlamentul României dintr-o zonă minieră cu probleme sociale deosebite, care a fost greu încercată ca urmare a procesului de restructurare a producătorului de cărbune (S.N.L. Oltenia), mă consider îndreptăţit să vă solicit să răspundeţi la  câteva întrebări care îmi sunt puse zilnic de către cei care m-au ales să-i reprezint:când va funcţiona Complexul Energetic Oltenia, ce acţionariat şi ce tip de management va avea această entitate economică-“, a întrebat acesta.

Acesta a adus aminte de şi posibilitatea deschiderii carierei Ploştina Sud. „Deschiderea Carierei Ploştina Sud ar însemna 700 de locuri de muncă. Nu implică fonduri de la bugetul de stat ci doar investiţii proprii ale S.N.L. Oltenia“, a mai spus Militaru, care aşteaptă punctul de vedere al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri privind realizarea unei asemenea investiţii.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: