Bursa zvonurilor: Golea, în cărţi pentru funcţia de prefect

Liderul sindical Marin Golea este susţinut de Marin Condescu pentru funcţia de prefect de Gorj. Actualul prefect, Liviu Andrei, ar putea accede la funcţia de secretar de stat, dar şi la cea de preşedinte al PDL Gorj. Ion Ruşeţ, actualul preşedinte democrat liberal din Gorj, va fi înlăturat. Nici preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu poate sta liniştit, pentru că mai mulţi primari şi consilieri judeţeni se plâng de comportamentul lui. Surse politice susţin că un liberal ar putea fi susţinut de USL pentru preşedinţia CJ Gorj. Şi zvonurile nu se opresc aici.

Relaţiile politice la nivel înalt sunt destul de încordate şi foarte puţini lideri par siguri de viitorul lor. Iată câteva din cele mai surprinzătoare informaţii vehiculate neoficial de politicienii gorjeni.

Marin Golea, preşedintele Sindicatului „Minerul” Rovinari, este susţinut de liderul sindical Marin Condescu pentru postul de prefect de Gorj. Scaunul de prefect ar putea rămâne vacant, actualul prefect Liviu Andrei declarând că mai stă în funcţie până în octombrie. Andrei doreşte o funcţie de secretar de stat sau de consilier de ministru, ceea ce i-ar permite revenirea în viaţa politică şi o candidatură la parlamentarele de anul viitor.

Interesul lui Marin Condescu de a avea prefect ar fi explicat, potrivit unei surse politice, prin faptul că are nevoie de sprijin administrativ pentru a transfera patrimoniul pe care Direcţia de Tineret şi Sport îl are la stadion către Primăria Târgu Jiu, care mai departe să îl concesioneze clubului Pandurii. O dorinţă mai veche a lui Marin Condescu, pentru care a plătit cu funcţia Mihai Prunariu, care s-a opus proiectului.

Trei surse politice au confirmat faptul că Marin Golea este susţinut pentru funcţia de prefect, chiar dacă nu este funcţionar public. Cu toate acestea, liderul sindical neagă. „Eu sunt în slujba oamenilor din sindicat. Poate este vorba de alt Golea, eu nu ştiu nimic”, a declarat ieri Marin Golea.

Ruşeţ, victima jocurilor de noroc

Revenirea lui Liviu Andrei în politică a generat alte zvonuri, infirmate deocamdată. Dar, politicienii gorjeni ne-au obişnuit azi să nege, mâine să spună că nu era momentul adevărului.

Ei bine, Andrei îşi doreşte să revină în PDL pe funcţia de preşedinte, în locul lui Ion Ruşeţ. Senatorul ar putea fi uşor dat la o parte, pentru că filmuleţul în care apare cum câştigă sume imense la „par-impar” de la şefi de deconcentrate, de companii din energie sau de la primari, ar fi ajuns pe mâna unor televiziuni centrale. Şi Andrei ar fi şantajabil, un om de afaceri susţinând în diferite cercuri că ar fi luat de la acesta bani cu împrumut, prin act notarial, dar informaţia nu apare în declaraţia de avere.

Fraţii Daviţoiu, pe făraşul lui Condescu

Preşedintele PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, nu stă nici el liniştit în funcţie, după o ceartă dură pe care a avut-o cu liderul sindical Marin Condescu. Democrat liberalul a încercat să obţină numirea fratelui său, Gheorghe Daviţoiu, în funcţia de director general al Complexului Energetic Rovinari, dar s-a lovit de opoziţia consăteanului lor Marin Condescu, cu toţii fiind de loc din Negomir. Refuzul a dus la o ceartă în toată regula, presărată cu injurii şi jigniri. Cine îl cunoaşte pe Marin Condescu a tras lesne concluzia că puterea lui Nicolae Daviţoiu în PDL este pe ducă.

Fraţii Daviţoiu au încercat să obţină măcar sprijinul senatorului Ruşeţ, dar şi aici s-au izbit de un refuz. Ruşeţ se fereşte să îl supere pe Marin Condescu, într-o perioadă în care nici lui nu îi este bine.

Călinoiu, înlocuit cu Dian Popescu

Una dintre cele mai surprinzătoare informaţii vehiculate în culisele politicii este aceea că Ion Călinoiu nu mai este dorit de pesedişti în fruntea Consiliului Judeţean Gorj. Mai mulţi primari şi consilieri judeţeni se plâng de comportamentul acestuia, şi nu de ieri, de azi. Capac a pus faptul că liderii PSD nu au fost consultaţi de Călinoiu cu privire la decizia de a-l numi pe Vasile Stănculete director la Spitalul Judeţean. Faptul că Ion Călinoiu face ce vrea pe tarlaua lui, fără să se consulte cu partidul, i-a nemulţumit pe pesedişti.

USL şi-a împărţit la nivel naţional candidaturile la preşedinţia consiliilor judeţene, iar Gorjul a revenit PSD. Surse din USL susţin că este luat în calcul un schimb, astfel încât Gorjul să cedeze postul liberalilor. Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, exclude posibilitatea ca el să fie candidatul USL Gorj pentru Consiliul Judeţean, dar informaţia circulă la nivel de zvon.

Greblă la UNPR, un bluf

Un alt zvon apărut în ultima vreme este acela că senatorul PSD Toni Greblă va trece la UNPR. Nu este exclus nici un transfer politic al primarului Florin Cârciumaru la UNPR. Mult timp a fost vehiculată trecerea celor doi la PDL. Surse politice susţin că promotorul acestor zvonuri este sindicalistul Marin Condescu, care de ani buni reuşeşte să obţină tot felul de avantaje de la lideri politici de la nivel central, promiţându-le că le aduce adeziunile celor doi. Condescu ar face asta chiar cu complicitatea celor doi lideri politici, care îl ajută admiţând să participe la întâlniri cu diverşi lideri de la nivel central, intermediate de Condescu.

Şi zvonurile nu se opresc aici, politicienii vorbesc despre o iminentă plecare a subprefectului Marcel Romanescu de la Prefectură, despre faptul că PDL nu mai susţine o candidatură a lui Severus Militaru pe Colegiul 4, unde ar fi preferat Octavian Graure – directorul general de la CE Turceni. Multe zvonuri au apărut şi în legătură cu angajamentele semnate de primari pe la mai toate partidele politice de la care au ceva de câştigat. Dar, luaţi toate aceste informaţii sub semnul întrebării, rămânând de văzut dacă viitorul apropiat le va confirma sau nu.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: