Transferuri PSD – UNPR, în sediul Primăriei Jupâneşti

Animaţie mare duminică, în sediul Primăriei Jupâneşti, chiar dacă nu era picior de funcţionar pe acolo. Mai mulţi consilieri PSD îşi negociau de zor transferul la UNPR Gorj, cu secretarul general  Ion Voicu şi cu un proaspăt plecat din acest partid, Mădălin Giurcău. Surprinşi de presă, consilierii PSD au dat din colţ în colţ şi au spus că erau în primărie deoarece aflaseră că aceasta este deschisă şi au vrut să afle de ce.

Uniunea Naţională pentru Progresul României pare a fi devenit un magnet pentru aleşii locali nu numai la nivel naţional, ci şi local. După ce primarul din Săcelu a semnat adeziunea la UNPR şi alţi cinci primari au semnat angajament că vor candida sub semnul vulturului la alegerile din 2012, acum a venit şi rândul consilierilor.

Un consilier local PDL din Jupâneşti, Cristi Sârbu, a sesizat ieri presa, pe motiv că „a spart cineva primăria şi a invadat sala de consiliu”. Când presa a ajuns la faţa locului, consilierul Sârbu l-a sesizat telefonic şi pe primarul Petre Guşiţă, dar s-a izbit de o replică nu prea plăcută din partea acestuia. „Vrei tu să ştii ce se întâmplă acolo. Se întâmplă o p… .Nu e treaba ta, eu sunt primar”, s-a răstit Guşiţă.

„Am venit să vedem de ce e primăria deschisă”

În sala de consiliu a primăriei, surpriză. Mai mulţi consilieri locali PSD, cărora chiar primarul Guşiţă, şeful lor de partid, le-a deschis uşa, se aflau la negocieri cu secretarul general al UNPR Gorj Ion Voicu şi cu Mădălin Giucău, comisar şef al OPC Gorj, cu susţinerea politică a acestei formaţiuni politice. Când a văzut presa a părăsit imediat sala, la fel şi consilierul local PSD, Octavian Dobrin, care nu dorea ca şefii săi de partid să afle că îşi negociază plecarea la UNPR. După ce a dat bir cu fugiţii, Giurcău nu a putut fi contactat pentru a explica ce căuta la o întâlnire de partid.

La întâlnirea secretă de la Jupâneşti au participat medici veterinari şi oameni de afaceri. Din partea organizaţiei judeţene au participat preşedintele, Marius Vlaicu şi secretarul general, Ion Voicu.

Guşiţă le-a deschis şi a plecat la porumbi

Guşiţă a recunoscut că le-a împrumutat sala de consiliu celor de la UNPR, pentru o discuţie despre subvenţii. „Sala de consiliu a fost pentru  două ore ocupată de cei de la UNPR deoarece au spus că vor să aibă o întâlnire cu localnicii pentru a vorbi despre subvenţii. Nu cred că este în neregulă ca oamenii să aibă întâlniri aici. Cei de la UNPR au făcut o solicitare scrisă şi am fost de acord. Eu sunt primar şi pot să decid. Am venit, le-am deschis uşa şi am plecat, trebuia să mă duc la cules de porumbi, eu sunt un om muncitor, de la ţară”, a explicat primarul din Jupâneşti.

 Acesta este contrazis de preşedintele UNPR Gorj. „Este o întâlnire de partid, vrem să ne facem şi aici o filială. Am făcut o cerere, iar primarul a fost de acord, îi mulţumim pe această cale”, a spus Marius Vlaicu, preşedintele UNPR Gorj. Întrebat dacă Guşiţă ar putea merge la UNPR, Vlaicu a răspuns: „Este posibil orice, mai este până la alegeri, iar noi vrem să ne întărim organizaţia”.

Consilierii vor să cadă capete

După această şedinţă primarul este tras la răspundere de consilieri. Colegii din PSD îl consideră trădător. „Cred că trebuia să ştim şi noi, pe linie de administraţie locală sau pe linie de partid. Am văzut oameni aici şi am venit să văd ce se întâmplă. Am cerut o chitanţă să văd că sala este închiriată, dar nu mi s-a prezentat, pe motiv că nu o au la ei cei de la UNPR, dar că există şi este în valoare de 30 de lei. Pe linie politică, noi cei de la PSD cred că trebuia să ştim, dar văd că ne sfidează”, spune Ion Scorţeanu, consilier local PSD.

 Şi consilierul pedelist Cristi Sârbu vrea o chitanţă. „Vrem să ni se arate o chitanţă cum că s-a plătit, în caz contrar, primarul a comis o ilegalitate deoarece consiliul local nu a votat aşa ceva. În al doilea rând, în afară de cei de la UNPR în primărie nu mai este nimeni. Toate documentele sunt la dispoziţia lor. Nu este nici măcar femeia de serviciu”, spune Cristi Sârbu, consilier local PDL.

SANCŢIUNI

„Sala de consiliu local putea să o dea în folosinţă UNPR numai dacă există o hotărâre de consiliu local. Dacă nu există nu mi se pare normal ce a făcut. Pe linie de partid, organizaţia de la Jupâneşti trebuie să se autosesizeze şi să analizeze ce a căutat acolo consilierul Octavian Dobrin. În funcţie de discuţii se va hotărî dacă va fi exclus sau nu”, a spus Ion Călinoiu, preşedinte executiv PSD Gorj.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: