Militaru solicită la minister verificarea distribuirii bugetului

Modul abuziv în care Ion Călinoiu, în calitate de cârmuitor al judeţului, înţelege să-şi folosească prerogativele de ceva vreme încoace, şi-a pus amprenta şi anul acesta pe împărţirea alocărilor bugetare către localităţile Gorjului.  Alături de primari nedreptăţiţi, care au în derulare proiecte de strictă necesitate pentru comunele lor, deputatul de Gorj, Severus Militaru, este însă de altă părere.

“Singurul criteriu de care Ion Călinoiu şi consilierii judeţeni ai PSD au uzat pentru a hotărî distribuirea acestor bani, se leagă de cât de mare a fost sprijinul acordat de primari candidatului PSD în alegerile prezidenţiale. Este ştiută doar modalitatea pe care o practică şeful judeţului, recompensând din bani publici primăriile şi primarii pentru contribuţiile aduse în campanii şi alegeri, de orice fel ar fi acestea…”

Negomirenii, cei mai dezavantajaţi

Militaru a fost sesizat de reprezentanţii comunităţilor locale şi despre faptul că, procedând aşa, Călinoiu serveşte din bani publici firmele private pe care le-a agreat în câştigarea licitaţiilor, în localităţile unde primarii au consimţit la aceasta”. Parlamentarul a declarat că va solicita urgent Ministerului Administraţiei şi Internelor să verifice modul în care au fost împărţiţi în Gorj banii alocaţi de la buget: „Sper că legea îşi va spune cuvântul şi că vor înceta asemenea practici discreţionare, care afectează în mod direct cetăţenii. Eu văd în ele o ameninţare la adresa liberei opţiuni în alegeri a celor care trăiesc în localităţi unde primarii nu provin din PSD sau unde edilii colaborează bine cu celelalte structuri politice. Ceva de maniera: nu ne-ai votat, nu ai drum, nu ai cămin cultural, nu ai încălzire modernă la grădiniţă sau şcoală…. In ceea ce priveşte favorizarea anumitor firme pentru adjudecarea licitaţiilor, voi solicita cercetări amănunţite şi asupra modului cum s-au cheltuit de către primării banii alocaţi de la buget pentru că, deşi se pare că mai greu la Gorj, lucrurile trebuie să intre pe făgaşul normal, în care nimeni nu e mai presus de lege” .

Din colegiul reprezentat de Severus Militaru, cea mai dezavantajată este comuna Negomir, căreia banii alocaţi, aproape 250.000 lei, îi ajung pentru cel mult trei luni. Negomirul este una dintre comunităţile cu cele mai multe proiecte în execuţie, iar primarul său, Ion Gruescu, de trei ani tot cere fonduri Consiliului Judeţean pentru drumuri. Nici municipiului Motru nu îi sunt suficiente fondurile alocate pentru a-şi derula în continuare proiectele, foarte importante pentru comunitate. Parlamentarii PDL vor propune la Legea Bugetului şi un regulament de acordare a banilor către primării, prin care vor fi stabilite criteriile şi priorităţile, fără concesii politice sau privilegii de grup.  

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: