Ruşanu: „Am impus PNL Gorj să menţină protocolul cu PSD”

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a venit ieri la Gorj pentru a-i pune la punct pe liberalii care vor să încheie în plan local un protocol de colaborare cu PDL. „Am dezavuat protocolul cu PDL şi am cerut, de fapt am impus menţinerea colaborării cu PSD”, a declarat Ruşanu. Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, susţinea înainte de sosirea lui Ruşanu că nu va accepta colaborarea cu PSD decât dacă liberalii primesc o treime din funcţiile gestionate de Consiliul Judeţean.

Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, a participat ieri la o şedinţă cu membrii PNL Gorj, dar şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, cel din urmă având şi funcţia de preşedinte executiv al PSD. Potrivit lui Morega, Ruşanu va purta discuţii cu Călinoiu în vederea încheierii unui protocol scris între cele două partide. „Eu am fost cel care a propus ca vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu să facă acest parteneriat. Dacă PSD îmi dă cât reprezintă acest partid, discutăm. Adică, 30% din direcţiile Consiliului Judeţean, din cele trei societăţi comerciale, din cele 11 instituţii subordonate consiliului“, a declarat Morega. Acesta a adăugat că CJ Gorj are peste 3.000 de angajaţi în toate instituţiile şi vrea 30 de procente.

Liderul liberalilor gorjeni a mai precizat că „repartizarea sumelor de la Consiliul Judeţean către bugetele comunelor va trebui să se facă de comun acord. Dacă vrea să-şi treacă proiectele prin Consiliul Judeţean trebuie să accepte. Balamaua lui Călinoiu nu vom fi“.

„Mă interesează principiul, nu funcţiile”

Avântul lui Morega a fost potolit rapid de vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu, care a declarat ieri presei că a venit la Gorj cu câteva mesaje clare. Primul ar fi acela că PNL Gorj are deja un protocol cu PSD şi că „în politică, la fel ca în viaţă, este nevoie de un minim de decenţă”. Potrivit lui Ruşanu, liberalii trebuie să aibă decenţa de a păstra înţelegerea cu PSD chiar dacă acum ambele partide sunt în opoziţie: „Am apreciat foarte mult că în 2009, când PSD era la guvernare, nu a cedat presiunilor PDL şi a păstrat protocolul cu noi. Nu ar fi corect ca noi să ne comportăm altfel”.

Cu privire la condiţia pusă de Morega, aceea ca PSD să cedeze o treime din funcţiile aferente Consiliului Judeţean, Ruşanu a spus că „astea sunt amănunte, pe mine mă interesează principiul”.

Şi-au primit carnetele înapoi

Cei şapte tineri excluşi din organizaţiile PNL de Dian Popescu şi Dan Ilie Morega au fost reprimiţi ieri în organizaţie. Mai mult, şi-au primit chiar funcţiile de conducere pe care le-au avut. Cei şapte sunt Nicoleta Popescu - preşedintele Studenţilor Liberali Târgu Jiu, Alin Huică - vicepreşedintele TNL Gorj, Octavian Ghiţă, Otilia Sârbu, Cătălin Popescu, Sorin Purec, Dragoş Braicu. (C.T.)

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: