Miner: Pleacă ai noștri, vin ai noștri, noi rămânem tot ca proștii

Minerii din Valea Jiului continuă protestele și sunt extrem de revoltați pentru faptul că nu și-au primit drepturile salariale nici până în prezent. Aproximativ 100 de ortaci s-au blocat în mină și nu vor să iasă până când doleanțele lor nu vor fi ascultate.

Unul dintre mineri strigă cu disperare și face apel la guvernanți să-și îndrepte fața și către ei, având nevoie de salarii și condiții de muncă mai bune. Acesta spune faptul că nici apă caldă nu au la dușuri, iar pe jos este ciment în băi.

”De 30 de ani vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămâne tot ca proștii. Să vină să ne dea salariile, o mărire de salariu, să dea ceva. Suntem bătaia lor de joc. Vrem să trăim decent. Să facă ceva și pentru copiii aceștia care s-au angajat în minerit. Nimic nu fac pentru noi. Nici măcar apa nu ne putem regla. Pe jos este beton, așa e în baie la mineri. Este și frig. Când sunt geamurile sparte, ne taie vântul și pe la spate”, a spus un miner din Valea Jiului.

Protestele continuă și la Târgu Jiu, iar minerii anunță că vor exista mișcări și mai ample. Promisiuni din partea guvernanților sunt, dar concret nu se fac pași.

Vizualizări: 1,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: