Minerii, a patra zi de marș. Rănile de la picioare îi încetinesc!

Drumul spre București devine din ce în ce mai anevoios pentru salariații Complexului Energetic Oltenia care s-au aventurat încă de luni dimineață în marșul de protest pe jos, de 320 de kilometri. Protestatarii au trecut de Balș și se îndreaptă spre Slatina, însă mulți dintre ei se resimt după ce au parcurs pe jos peste 120 de kilometri. O parte dintre ei au avut nevoie de îngrijiri la spital, prezentând răni destul de profunde la tălpi. Au fost și mineri cărora medicii le-au recomandat să renunțe la mersul pe jos.

Salariații CE Oltenia și liderii sindicali au plecat miercuri dimineață din Ișalnița și au străbătut Craiova, trecând prin zona centrală. Circa 200 de salariați ai companiei din zonă, dar și cetățeni de rând li s-au alăturat până la ieșirea din capitala Băniei, mulți dintre ei chiar și până la Pielești. Protestatarii au primit de la localnici, dar și de la patronii magazinelor din zonă baxuri cu apă, eugenii, biscuți, sucuri, chiar și pufuleți.
Circa 60 au dintre protestatari au mai rămas la ieșirea din Craiova pentru a înainta spre București. Minerii și energeticienii care iau parte la marșul de protest pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia se simt din ce în ce mai rău după trei zile de mers pe jos. Primul care a cedat a fost un miner din Bîlteni, care a fost operat la spitalul din Rovinari marți, după ce rănile de la picioare s-au infectat. Viorel Dragomir nu a mai putut să continue protestul, în schimb, în locul minerului a venit fiica sa, care s-a alăturat zecilor de protestatari împreună cu alți tineri din Gorj. Claudia Ungureanu a venit din Rovinari cu un grup de tineri pentru a susține salariaţii aflați în marș. "Respectul pentru tatăl meu m-a determinat să mă alătur protestului. Voi merge alături de ei cât am să pot, eu și lucrez și trebuie să merg la muncă. Tatăl meu chiar are de gând să revină în marș joi, să fie alături de colegii săi. Nu să meargă pe jos, ci să-i urmeze din mașină", a spus Claudia Ungureanu.

Pârvulescu: Înaintăm mai greu
Mulți dintre participanții la marș prezintă răni în tălpi și au primit îngrijiri medicale la spitalul din Balș. Mai mult decât atât, medicii i-au recomandat unui alt miner de la cariera Peșteana să renunțe la mersul pe jos. "E din ce în ce mai greu. Au apărut la foarte mulți colegi bășici destul de pronunțate. Înaintăm oricum mai greu. Avem un băiat, nu mai poate să meargă. Am trimis mai mulți la spitalul de la Balș, vreo 5-6, să vadă dacă mai pot sau nu continua și la un coleg i-au recomandat medicii să nu mai meargă. Este vorba de un miner de la UMC Peșteana, Tauru. Ceilalți colegi s-au întors la protest", a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME și organizator al acestui marș de protest.
Minerii au înnoptat în zona Pădurii Sarului, în apropierea orașului Slatina, în corturi și mașini. Pe tot parcursul acestui marș de protest, salariații CE Oltenia au fost însoțiți de cel puțin un echipaj de poliție.

Îi cer lui Cioloş să fie erou
Protestatarii au formulat miercuri și un comunicat de presă prin care au transmis un mesaj premierului Dacian Cioloș. "România a fost cea mai bogată ţară din lume și, urmare a trădării clasei politice româneşti, a ajuns cea mai săracă națiune. Toți Președinții, Premierii și Guvernele României au stat în fața poporului român ca un pluton de execuție. A venit rândul C.E.Oltenia, același pluton de execuție, politic, vrea să ucidă ultima redută a economiei românești. Domnule Prim-Ministru, niciun om nu se naște providențial, dar poate deveni prin faptele sale. Fiți eroul politic al României contemporane și deveniți apărătorul C.E.Oltenia. Uniți-vă destinul cu destinul națiunii române!", a fost mesajul protestatarilor pentru premierul Dacian Cioloș.

Galerie foto



Vizualizări: 6,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: