Ministerul Energiei se declară dezamăgit de conducerea CE Oltenia

Declarații dure ale secretarului de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu. După o întrevedere pe care a avut-o marţi cu şefii din CE Oltenia, Popescu a spus că titanul energetic de la Gorj a fost administrat haotic și că este dezamăgită de "ritmul în care se mișcă activitatea conducerii de la CEO". Deși nu a spus direct, secretarul de stat Corina Popescu a lăsat de înțeles că a dat un ultimatum conducerii CE Oltenia, astfel încât la următoarea ședință de lucru, care va avea loc săptămâna viitoare, să prezinte o situație clară a sectorului minier.

Șefii Complexului Energetic Oltenia, în frunte cu managerul Laurențiu Ciobotărică, au fost marţi, 12 aprilie, la Ministerul Energiei, la întâlnirea grupului de lucru Lignit. Discuțiile s-au purtat sub coordonarea Secretarului de Stat Corina Popescu. Reprezentanții CE Oltenia, respectiv directorul Daniel Antonie, inginerul Vasile Oprea Scorțariu și directorul general interimar al companiei Laurențiu Ciobotărică, au făcut o prezentare generală a exploatărilor de cărbune din bazinul Olteniei. Discuțiile au condus spre concluzia că există resursă de cărbune, însă trebuie eficientizat costul de exploatare, arată un comunicat al ministerului de resort.

„Nu pot să îmi ascund dezamăgirea”
Declarația făcută de Corina Popescu după ședință a fost una dură față de conducerea CE Oltenia. „Complexul Energetic Oltenia este o companie solidă și cu perspective, dar care a fost administrată haotic și cu vizibile deturnări de la scopul ei primordial, acela de a fi parte integrantă din sistemul de securitate energetică național. Deși se fac încercări vizibile în zona de restructurare, cred că mai e mult de lucru și sper că vom vedea mai rapid rezultate și efecte concrete. Aș vrea ca cei care conduc CEO să înțeleagă răspunderea ce le revine și că nu există soluții miraculoase care le sunt oferite de cine știe ce foruri de la centru. E nevoie de multă muncă și determinare. Și mai cred că e nevoie de asumare personală în actul de management", a declarat Corina Popescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei și coordonator al Comitetului pentru activitatea minieră, după întrunirea grupului de lucru Lignit.
Corina Popescu s-a declarat dezamăgită de modul în care conducerea CE Oltenia manageriază compania. "Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră are un rol determinant în acest proces, dar nu pot să îmi ascund dezamăgirea când văd ritmul în care se mișcă activitatea conducerii de la CEO. Ne vom întâlni și săptămâna viitoare și sper că până la următoarea întâlnire să vedem determinarea de care e nevoie”, a mai spus secretarul de stat Corina Popescu.

Ultimatum pentru conducerea CE Oltenia
În comunicatul de presă de după ședință, se mai arată faptul că prezentarea făcută de reprezentanții CE Oltenia la ședință a avut un caracter general, din care nu reieșea situația exactă a sectorului minier de lignit. În aceste condiții, grupul se va reuni din nou săptămâna viitoare, când șefii din CE Oltenia vor trebui să completeze prezentarea respectivă, la solicitarea secretarului de Stat, "cu perspectiva de dezvoltare pe care o propun, identificând modalitatea și instrumentele de îndeplinirea a acesteia", arată comunicatul de presă.

Vizualizări: 5,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: