Supraveghetori profesionişti pentru CE Oltenia, căutaţi până pe 13 mai

Ministerul Energiei, prin Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, a selectat asocierea formată din PwC şi George Butunoiu pentru a furniza asistenţa de specialitate în procesul de recrutare şi selecţie a membrilor consiliului de supraveghere al CE Oltenia, conform prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Cei care doresc să devină supraveghetori la CE Oltenia trebuie să îndeplinească o serie de cerinţe: studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă; minim 10 ani experienţă profesională; experienţa de minim 5 ani în administrarea/ managementul unor întreprinderi publice sau societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al societăţilor ce fac obiectul anunţului şi/ sau în activitatea de administrare a unei societăţi comerciale; cunoaşterea legislaţiei privind societăţile comerciale şi a ordonanţei corporative a întreprinderilor publice. Cei interesaţi trebuie să depună la companie sau la firma de recrutare un CV şi o scrisoare de intenţie până la data de 13 mai.
Supraveghetorul poate fi şi o firmă, nu neapărat o persoană fizică. În cazul persoanelor juridice, se vor furniza suplimentar: o prezentare cât mai detaliată a societăţii şi a proiectelor similare, respectiv o prezentare a reprezentantului care urmează a fi desemnat, incluzând documentele prevăzute pentru depunerea candidaturii de către persoanele fizice.
"Azi am demarat efectiv depunerea de candidaturi pentru poziţiile de administratori la trei dintre companiile aflate sub autoritatea Ministerului Energiei. Cele trei companii sunt Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participaţiilor in Energie si Oil Terminal. E un moment important in care cei interesaţi de schimbare, de reprofesionalizare şi management profesionist au o şansă reala sa contribuie la buna administrare a societăţilor de stat. Sper ca numărul candidaţilor va fi mare si ca ne aflam la începutul unui drum de neîntors in ceea ce priveşte guvernanta corporativa a întreprinderilor publice", a anunţat Victor Grigorescu, ministrul energiei.
Termenul de depunere al candidaturilor este 13 mai 2016. Candidaţii declaraţi admişi la etapa de selecţie a dosarelor vor fi invitaţi la un interviu, ale cărui coordonate vor fi anunţate ulterior persoanelor vizate.

Vizualizări: 1,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: