Minerii de la Lupoaia au scăpat de tractoarele care îi duceau în carieră

Minerii de la Cariera Lupoaia nu își mai pun viața în pericol când merg la muncă. Aceștia mergeau pe bandă ori prin nămol sau agățați de un tractor spre carieră. Ei au acum la dispoziție alte mijloace de transport și sunt duși la locul de muncă în condiții normale, nu cu mașini periculoase. Acestea nu ar fi fost scoase din uz definitiv, ci ar fi fost mutate la alte cariere.

În continuare, autobuzele cu care sunt duși minerii spre cariere lasă de dorit. Oamenii se plâng că sunt vechi, se defectează foarte des și, de multe ori, întârzie din cauza acestor defecțiuni. “S-au mai schimbat anumite lucruri. Mai sunt niște autobuze care ar trebui schimbate. Minerii au ajuns la ora 2 noaptea acasă de la schimbul 3 în loc să plece la ora 11, pentru că sunt autobuze vechi, care nu pornesc. S-au defectat și nu au mai pornit. Sunt aduse lucruri ieftine din străinătate. Nu ar trebui aduse mașini mai vechi de șapte ani pentru că ne pun oamenii în pericol. Nu poți să mergi pe drum și să-ți sară ușa sau roata. Au fost șoferi care au plecat când au văzut că nu prezintă siguranță aceste autobuze”, a declarat sindicalistul de la Lupoaia, Nicu Bunoaica, la Gorj TV.

Acesta a mai adăugat că minerii de la Lupoaia au acum parte de alte mijloace de transport în carieră. Cele vechi au fost duse în alte zone. „Acele mașini nu mai sunt la Lupoaia. De acele remorci vorbesc. Acele mașini care nu corespundeau au fost duse în alte zone din Complex. Mașinile au fost duse la Jilț sau în alte părți. Nici acolo nu merg, dar liderii de sindicat numără minerii care mor. Nu fac altceva. Eu am rezolvat problema la Lupoaia. Am cerut remorchere care sunt singurele mașini care pot intra în cariere. Nu s-a făcut drumul și nu poți duce mașini cu roțile ca de bicicletă să meargă în carieră. La Lupoaia, sunt remorchere acum și nu mai merg oamenii pe lângă bandă, pe bandă ori prin mocirlă să își pună viața în pericol”, mai spune Bunoaica.

Vizualizări: 5,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: