Minerii vor salarii mai mari de anul viitor

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia se pregătesc pentru demararea procedurilor pentru negocierea unui nou Contract Colectiv de Muncă. Discuțiile vor fi declanșate la începutul anului viitor, dar minerii știu de pe acum ce își doresc: salarii mai mari și să se pensioneze mai devreme.

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica susține că minerii vor să le fie inclus sporul de producție, obținut în urma grevei din iarna trecută, în salariu.  „Minerii sunt încă nemulțumiți de acei 1000 de lei pe care i-au obținut în acest an. Sunt puși în afara salariului. Oamenii își doresc să fie introduși în salariu acești bani, nu sub formă de spor de producție”, a mai spus Bunoaica.

Cu toate acestea, sindicalistul atrage atenția că minerii nu se vor lăsa păcăliți de cifre. Vor să le fie inclus sporul în salariu, dar își doresc și bani în plus, pentru că susțin că veniturile lor sunt foarte mici în comparație cu eforturile pe care le depun în cariere.

În plus, de anul viitor, va fi majorat și salariul minim pe economie. „Ar fi fost niște discuții să fie băgate toate sporurile în salariu ca să dea impresia că mai crește salariul. De la anul, se va mări salariul minim pe economie și ne ajunge din urmă. Bagă toate sporurile în salariu și gata. Așa s-a întâmplat la Minprest. Au băgat sporurile și au spus că au majorat salariile și oamenii nu câștigă nimic”, a mai explicat Nicu Bunoaica.

La nivelul Complexului Energetic Oltenia, sunt peste 13 mii de angajați. În jur de 4.000 primesc salariul minim pe economie.

Vizualizări: 4,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: