Cum ar putea scăpa CE Oltenia de angajările făcute pe „pile”

Angajările făcute pe criterii de nepotisme nu sunt un secret în nicio instituție publică. Locuri multe și călduțe au fost oferite de-a lungul anilor în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Un sindicalist din companie acuză chiar că s-a ajuns în situația ca anumiți angajați să figureze ca muncind în producție și, în realitate, aceștia ar sta la birouri.

Sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a explicat că doar o insolvență ar scăpa compania de angajările făcute pe „pile”. „Dacă s-ar intra în insolvență și s-ar face o restructurare în masă, am scăpa de pilele care au fost angajate în Complex. Un manager care să vină să rezolve problemele de la CEO va face restructurări în posturile care sunt în plus. Nu poți să ții personal TESA în diferite comisii. Sunt trecute în producție, dar lucrează ca secretar sau pe anumite posturi. Figurează în producție și lucrează la birouri. Sunt multe cazuri”, a spus Bunoaica, la Gorj TV.

Nici sindicatele nu ar fi mai prejos. Bunoaica a dat exemplu chiar cariera unde lucrează el. La Lupoaia, ar fi prins „rădăcini” în posturi bine văzute mai mulți sindicaliști din fostul sindicat majoritar în zonă. „Sunt echipe formate pe clientelă sindicală. Este la mine un caz. Sunt trei schimburi unde ții șapte lăcătuși, doi sudori și un maistru și Complexul a recunoscut că plătește nemunca, dar nu s-a întâmplat nimic. Sindicaliștii care au format aceste echipe pentru clientela lor, încă îi păstrează. La schimbul I, este un vicepreședinte de la sindicatul domnului Bădiță, la al doilea schimb este al doilea vicepreședinte de la sindicat și la al treilea este finul primului vicepreședinte. Domnul Boza știe această treabă”, a mai spus Nicu Bunoaica. (M.M.)

Vizualizări: 4,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: