Minerii din carieră vor masă caldă. Cei din subteran, tichete!

Mai bine de jumătate din minerii de la Cariera Roşiuţa au optat ca şi de aici înainte să beneficieze de o masă caldă la intrarea în şut. Aceştia au avut posibilitatea să opteze pentru tichete de masă, însă se pare că merg tot pe vechea variantă. Rezultatul referendumului a fost deja comunicat administraţiei, anunţă liderii de sindicat de la carieră. Pe de altă parte, minerii de subteran de la Mina Motru vor tichete de masă.

Minerii de la Cariera Roşiuţa au avut posibilitatea să opteze pentru tichete sau masă caldă la cantină. Votul a fost unul strâns , asta pentru că doar puţin peste jumătate din cei circa 1100 de salariaţi care au participat la referendum au optat  pentru masa caldă. “Minerii au optat pentru masa caldă, în proporţie de 51,86%. Majoritatea decide, asta a fost regula jocului de la început. Administraţiei i-am făcut cunoscută situaţia referendumului şi a cerinţelor membrilor de la cariera Roşiuţa. La intrare în şut, salariaţii au masă caldă formată din pachet, ciorbă şi felul doi. Ciorba este de două feluri plus ce avem pentru regim”, a declarat Nelu Roşca, liderul sindical de la Cariera Roşiuţa.

Masa caldă oferită unui miner este în valoare de 10,6 lei pe zi, din care o parte reprezintă serviciile societăţii care a câştigat licitaţia pentru masa caldă. Un tichet este în valoare de 9 lei, însă minerii aveau posibilitatea ca pe spatele acestora să primească mesaje adresate de administraţie.

Minerii de subteran vor tichete

Şi în rândul ortacilor de la Mina Motru s-a făcut un astfel de referendum care va fi finalizat astăzi. Sindicaliştii spun că mare parte din salariaţii de acolo au optat pentru tichete de masă. Explicaţia oferită de sindicalişti clarifică decizia angajaţilor. „S-a făcut un sondaj în rândul tuturor membrilor de sindicat, sunt în lucru, încă sunt oameni în concediu. La prima vedere, 80-85% dintre angajaţii Minei Motru vor tichete de masă. La noi, aproape jumătate sunt pe conservare şi închidere şi nu au cantină, mă refer la raioanele Zegujani, Albeni, Urdari, Ploştina Sud, Horăşti, Lupoaia. Singura modalitate să beneficieze de prevederile contractului a fost bonul rece, adică o conservă şi un pateu. Acestea sunt cum sunt, aproape de termenele de expirare şi nu sunt în regulă. De fapt, masa caldă pentru angajaţii Minei Motru era hrană rece. Sectorul Minei Ploştina şi la sediul minei mai mâncau masa caldă”, a declarat Constantin Tudor, liderul sindical de la Mina Motru. La Mina Motru mai lucrează în prezent 303 persoane.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: