Minerii din Roşiuţa, pregătiţi pentru încă 50 de ani

Cariera Roşiuţa a împlinit vineri 25 de ani de activitate, prilej atât de bilanţ, cât şi de făcut planuri pentru viitor. Minerii din această carieră vor da în următorii 50 de ani încă 150 de milioane de tone de cărbune.

Cei care au pus bazele acum 25 de ani Carierei Roşiuţa au fost invitaţii de onoare vineri, la marcarea aniversării. Din sală nu au lipsit partenerii carierei, fie că vorbim de şefii complexurilor energetice, de liderii sindicali sau de autorităţile locale.

Florin Gheorghescu, directorul carierei Roşiuţa, a avut o veste bună: din 2012, cariera se va extinde şi producţia va fi de trei milioane de tone. „Cu o producţie anuală de trei milioane de tone, cariera noastră va conta cu adevărat în minerit”, a spus Gheorghescu.

Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Liber Roşiuţa, a spus că respectiva exploatare are resurse să dea timp 50 de ani această producţie de 3 milioane de tone pe an. „Cariera Roşiuţa asigură surse de trai pentru 22.000 de locuitori ai acestei zone”, a completat Roşca.

Directorii din energie, mulţumiţi de cărbunele din Roşiuţa

Constantin Bălăşoiu, directorul general al CE Craiova, a fost impresionat de istoria Carierei Roşiuţa: „Cei care au pus bazele existenţei acestei cariere spuneau că prima lopată de cărbune a fost expediată către termocentrala Işalniţa. Aduc personal mulţumirile mele Carierei Roşiuţa, atât în numele termocentralei Işalniţa, cât şi celei de la Craiova II. De-a lungul a 25 de ani au asigurat continuu atât cărbune de calitate, la un preţ bun, care ne-au permis să fim competitivi pe piaţă”.

Ionel Manţog, directorul economic al CE Turceni, le-a urat minerilor să îşi păstreze spiritul: „La Cariera Roşiuţa avem viitor, sper să rămână un colectiv unit, să se gândească şi că după noi trebuie să vină cineva şi să preia tot spiritul mineresc care în ultimii ani s-a creat în zona Gorjului”.

La rândul lui, Tiberiu Trotea, directorul general al CE Rovinari, a spus că mineritul din zona Motru se va menţine câteva zeci de ani de acum încolo: „Dacă se va crea noua companie Electra, Cariera Roşiuţa va avea o viaţă îndelungată, pentru că au rezerve pentru 45-50 de ani”.

Urări de bine au transmis şi parlamentarii Cosmin Popescu, Severus Militaru şi Ion Ruşeţ, prezenţi la simpozion.

Vizualizări: 490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: