Minerii primesc bilete de tratament doar la Săcelu

Vești proaste pentru salariații CE Oltenia. Și anul acesta tot la stațiunea de la Săcelu își vor putea trata afecțiunile, conform înțelegerii dintre administrație și sindicate. Sejurul va fi de 7 zile, iar minerii și energeticienii care vor să beneficieze de bilete de tratament trebuie să le solicite la unitățile de care aparțin până în data de 25 iunie.

Sindicatele și administrația CE Oltenia s-au întrunit miercuri în cadrul unei comisii mixte pentru aprobarea regulamentului privind tratamentul în stațiunea Săcelu, pentru salariații societății. Conform Contractului Colectiv de Muncă (CCM) încheiat anul trecut, salariații beneficiază de tratament doar la baza de tratament proprie a companiei, baza Săcelu. Administrația CE Oltenia a transmis printr-un comunicat că perioada de tratament este de 7 zile calendaristice pe serie, în intervalul 1 iulie -30 septembrie, iar cererile de solicitare a biletelor de tratament se vor putea depune începând din data de 6 iunie până în 24 iunie. Repartizarea numărului de salariați care vor beneficia de tratament în stațiunea Săcelu se va stabili în limita sumelor alocate conform proiectului bugetului de venituri și cheltuieli, pentru fiecare subunitate, au anunțat cei din administrație. "În situația în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri repartizate pe subunitate, desemnarea salariaților care beneficiază de pachetul de servicii se va face de către comisia de securitate și sănătate în muncă, în următoarea ordine de prioritate: accidente de muncă; salariații care se afla în evidența cabinetelor medicale pe o perioada mai mare de 3 ani cu diagnostic care necesita tratament într-o stațiune balneoclimaterică cu proprietăți terapeutice asemănătoare stațiunii Săcelu; condițiile de muncă în care își desfășoară activitatea salariatul; data înregistrării cererii", se arată în comunicatul CE Oltenia.
De asemenea, în situația în care la anumite sucursale sau subunități nu vor exista solicitări pentru toate locurile repartizate, biletele se vor redistribui celorlalte sucursale sau subunități, în funcție de solicitarile acestora, pana în data de 29 iunie. "Pe bugetul inițial erau prinse 2 milioane de lei pentru bilete de tratament. Ce s-a prins atunci nu prea mai bate cu ce este acum, știți ce situații au fost în primele cinci luni. Puțin probabil că își va atinge compania nivelul veniturilor pe care le-au prognozat atunci, atâta timp cât 4 luni s-a mers destul de rău", a comentat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Vizualizări: 2,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: