Minprest face angajări, deşi este în criză de bani

Prestatorul de servicii pentru CE Oltenia, Minprest Serv Rovinari, angajează personal pentru a presta activitate pe zona Craiovei. Este vorba de 15 posturi de lucrători pentru servicii de curățenie la Termocentrala Ișalnița pentru care a încheiat un contract cu administrația CE Oltenia. Minprest va asigura aceste servicii până la sfârșitul anului. Foștii salariați au fost primii chemați pentru reangajare.

Societatea Minprest Serv Rovinari trece printr-o perioadă fără precedent având de mai bine de trei săptămâni conturile blocate din cauză că nu și-a achitat la timp dările către bugetul statului. Datoriile CE Oltenia față de Minprest au ajuns la circa 8 milioane de lei din care aproximativ jumătate au depășit data scadenței. Chiar dacă se confruntă cu probleme financiare, societatea este nevoită să angajeze personal urmare a perfectării unui contract de curățenie la una dintre termocentralele CE Oltenia din Bănie. Până acum respectivul serviciu era asigurat de o altă firmă. "În prezent, pe organigramă avem 835 de salariați, dar începând de la 1 iunie o să avem un contract, deci o să mai suplimentăm cu 15 locuri de muncă pe zona Craiova, la Ișalnița, pentru că am preluat și acolo activitatea de curățenie. Să sperăm că pe viitor o să mai suplimentăm activitatea. Noi ne-am extins foarte mult în ultimul timp și pe celelalte servicii, mă refer la altă piața, alta decât CEO, avem lucrări prin Reșița, prin Pitești, sper să găsim și prin Vâlcea. Am dat niște oferte și prin zona Slatina", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.
Pentru că în ultimele luni Minsprest Serv a concediat colectiv sute de salariați, legislația îi obligă să angajeze din rândul persoanelor disponibilizate în primul rând. Astfel, responsabilii societății au trimis notificări la foștii angajați care se pretează pentru activitatea de curățenie. Pentru că job-urile sunt în Dolj, până acum niciun disponibilizat nu s-a arătat interesat să revină în câmpul muncii la Minprest.

Vizualizări: 1,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: