Minerii se gândesc la greva foamei. Manu Tomescu: Să nu ne mai mintă!

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au intrat în cea de-a șasea săptămână de protest. Oamenii din Piața Prefecturii din Târgu Jiu anunță că sunt ultimele zile în care își manifestă nemulțumirile în acest fel, după care vor intra în greva foamei.

Protestatarii spun că autoritățile mai au termen această săptămână pentru a pune proiectul de lege pe ordinea de zi, privind reducerea vârstei de pensionare, altfel 20-30 de salariați ai companiei energetice intră în greva foamei.

”Probabil vom trece la alte forme de proteste. Vorbim între noi. În această săptămână vom vedea dacă proiectul va fi dezbătut în Comisia de Muncă din Camera Deputaților, așa cum ni s-a promis. Nu înțelegem de ce se întârzie atât de mult. Nu avem cum să ne pierdem răbdarea, ne agățăm de acest proiect cu disperare. În momentul de față, noi nu avem condiții de pensionare. Am coleg la 53 de ani și abia peste 9 ani iese la pensie. Să nu ne mai mintă”, a spus Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, inițiator al protestului, spune că a crescut numărul celor care vin în Piața Prefecturii, semn că oamenii au înțeles corect mesajul.

Vizualizări: 2,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: