Minerii şi energeticienii, angajaţi de astăzi la CE Oltenia

Noua companie SC Complexul Energetic Oltenia SA există cu acte în regulă. Registrul Comerțului a eliberat ieri certificatul de înmatriculare al noii companii precum și certificatele de radiere a societăților componente. Așadar, începând cu 1 Iunie 2012, sistemul minier și energetic din regiunea Oltenia a fost reorganizat, noua entitate energetică urmând să aibă 19.120 de angajați din care 13.200 în sectorul minier, 4.225 în sectorul energetic și 1.597 în reparații. Tot astăzi, salariații vor lua act de deciziile de încetare a vechilor contracte individuale de muncă urmând ca în perioada imediat următoare să fie semnat un nou contract, dar cu  CEO.

Complexul Oltenia va avea sediul la Turceni, deocamdată, şi va fi condus de Directorat şi Consiliu de Supraveghere.

Registrul Comerțului a eliberat ieri la ora 16.00 certificatul de înmatriculare a Complexului Energetic Oltenia. În același timp, Complexul Energetic Rovinari, Turceni, Craiova și Societatea Națională a Lignitului Oltenia au dispărut ca entități separate, fiind eliberate și certificatele de radiere. Vestea înființării noi companii a venit din partea directorului de la CE Rovinari, Tiberiu Trotea. ”Avem informații că atât certificatele de radiere cât și cel de înmatriculare al noii structuri energetice vor fi eliberate astăzi (n.r. ieri) însă nu știu cu exactitate ora”, a declarat Tiberiu Trotea.

În acest moment nu mai există nici o modalitate de a contesta această structură. ”Teoretic, dacă Registrul Comerțului radiază celelalte societăți și eliberează acest certificat, nu văd ce cale de întors ar mai putea exista”, a declarat Marian Motocu, directorul general de la CE Turceni.

Noi contracte de muncă

Departamentul de Resurse Umane din cadrul CE Rovinari a rămas ieri peste program pentru a finaliza deciziile de încetare a actualului contract de muncă pentru fiecare salariat în parte. Constantin Mitrescu, vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că salariații vor semna astăzi deciziile. ”Se lucrează de zor la deciziile de încetare a contractului individual de muncă, decizii pe care oamenii le vor semna astăzi după care vom negocia un nou contract de muncă. Tot astăzi vor fi înștiințate toate firmele cu care sunt contracte să nu mai elibereze facturi pe vechea denumire”, a declarat Constantin Mitrescu.

CONSILIU DE SUPRAVEGHERE

Pentru patru luni, cei şapte membri ai Consiliului de Supraveghere sunt Marian Untescu, Dan Nicolae Gherghelaş, pe Gavril Baican, fost director al SNLO, directorul Metrorex Gheorghe Udrişte, originar din judeţul nostru,  Radu Florescu și Daniel Naftali, ultimii reprezentând Fondul Proprietatea.

DIRECTORAT

Complexul Oltenia va fi condus de directorul CE Craiova, Constantin Bălăşoiu. Din echipa acestuia mai fac parte alţi trei angajaţi ai CE Craiova, Sorin Alecu la Divizia Strategii şi Dezvoltare, Vasile Ogârlaci la Divizia Minieră şi Veronica Nica la Divizia Energetică şi Laurenţiu Ciurel la Divizia Energetică. Componenţa Directoratul a produs adevărate conflicte, ce anunţau demiteri, dar până la această oră nu s-a produs nicio schimbare.

SEDIU

Sediul CE Oltenia va fi la Turceni, dar USL doreşte mutarea acestuia la Târgu Jiu. Cel care a avansat această idee a fost premierul Victor Ponta, în prima vizită la Târgu Jiu, după numirea sa în fruntea Guvernului.

PRIVATIZARE

CEO este în prezent o companie majoritară de stat, dar nu de puține ori s-a vorbit despre privatizarea minoritară a acesteia pentru a fi posibilă continuarea investițiilor de mediu.

INVESTIȚII

Înființarea noii societăți va contribui la susținerea lucrărilor de investiții aflate în derulare în cadrul societăților componente, care sunt de circa un miliard de euro din care 500 milioane euro investiții de mediu și 300 milioane euro investiții în activitatea minieră.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: