Unde va fi târgul de Mărțișor de la Târgu Jiu

Luna martie este aproape, iar comercianții și-au făcut deja planuri și calcule. Deja au venit primele solicitări la Primăria Târgu Jiu. Mai mulți comercianți și-au exprimat intenția de a veni în orașul lui Brâncuși să-și vândă marfa. Anul acesta, Târgul de Mărțișor va fi împărțit în două categorii: una cu tarabe unde comercianții vor vinde mărțișoare și o alta cu flori.

Căbănuțele din lemn vor fi așezate, anul aceasta, în semicerc, în Piața Prefecturii. Potrivit primarului Marcel Romanescu, a fost luată această decizie pentru ca patronii restaurantelor care dețin spații pe centrul pietonal să-și poată desfășura activitatea, iar pe de altă parte, edilul vrea să nu mai existe discuții referitoare la faptul că unii comercianți ar fi favorizați cu privire la amplasarea corturilor.

”Încep să fie depuse cereri de către toți cei care doresc să comercializeze mărțișoare în perioada următoare. Am luat o hotărâre. Târgul de Mărțișor se va ține în Piața Prefecturii, accesul la instituțiile publice nu va fi blocat. De asemenea, târgul de flori din acea perioadă se va ține exact unde era înainte, în zona Magazinului Romarta. Sperăm ca după data de 1 martie să avem un sezon cu temperaturi mai ridicate. Așa cum le-am dat posibilitatea societăților comerciale de pe calea pietonală, acolo unde vor fi terase, am zis să împăcăm ambele părți. În anii trecuți erau multe discuții pe modul în care erau aranjați”, a spus Marcel Romanescu.

Cei interesaţi de comercializarea mărțișoarelor pot depune în continuare cereri de închiriere.  

Vizualizări: 3,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: