CE Oltenia, fără plan de restructurare. Licitație anulată!

Nicio firmă nu a fost interesată de oferta pusă la bătaie de Complexul Energetic Oltenia pentru realizarea unui studiu privind elaborarea Planului de restructurare și decarbonare pentru perioada 2020-2025.

Suma oferită a fost de 2,4 milioane de lei, iar termenul de depunere a ofertelor a expirat pe data de 2 aprilie. Criteriul financiar a contat în proporție de 60% în stabilirea firmei câștigătoare.

Licitația a fost anulată pe data de 2 aprilie. „Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu au existat ofertanţi”, se arată pe platforma electronică de achiziţii publice.

Studiul trebuia să evalueze capacitatea financiară a CE Oltenia de a derula proiectele de investiții aferente planului de dezvoltare, restructurare și decarbonare, inclusiv impactul acestor investiții asupra structurii și forței de muncă a companiei.

Planul include construcția a trei noi grupuri de producție pe gaze, de câte 400 MW, din care două la sucursala Ișalnița și unul la sucursala Turceni, construcția a patru parcuri fotovoltaice, precum și reabilitatea, modernizarea și retehnologizarea microhidrocentralelor de la Turceni și Ișalnița.

Trebuie spus că CE Oltenia este obligat să prezinte Comisiei Europene acest plan de restructurare, pentru ca împrumutul de peste un miliard de lei pe care l-a accesat pentru achiziția certificatelor de CO2 să se transforme în ajutor de stat.

Vizualizări: 4,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: