Ministerul Sănătății finanțează un nou laborator pentru testare Covid în Gorj

Săptămâna viitoare încep lucrările pentru construirea unui nou laborator PCR în județul Gorj. Banii vin de la Ministerul Sănătății, iar laboratorul va fi realizat în incinta spitalului din Târgu-Cărbunești. Cadrele medicale care vor lucra testele COVID au fost deja trimise la specializare.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 800.000 de lei. Laboratorul va deveni funcțional până la sfârșitul acestui an. ”Lucrările la noul laborator PCR vor începe în cel mai scurt timp. Am semnat deja contractul de finanțare cu Ministerul Sănătății. Pentru proiectare și execuție am primit 300.000 de lei, iar pentru dotarea cu aparatură medicală 502.000 lei. Noi sperăm ca la finele acestui an să facem primele teste. Personalul care va lucra în acest laborator este din cadrul spitalul din Târgu-Cărbunești și deja a fost trimis la specializare”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Investiția este binevenită pentru unitatea medicală unde sunt tratați numai pacienții diagnosticați noul virus. ”În primul rând, aici se vor lucra testele bolnavilor internați în Spitalul COVID-19. Acum se recoltează aici și sunt duse la laboratorul din Târgu-Jiu. Mai mult decât atât ,vor putea veni să se testeze cei din zonă și sper să se întâmple acest lucru, pentru că îmi doresc un tarif decent pentru testare, ca să-și permită cât mai mulți să își facă testul. În felul acesta va avea și unitatea spitalicească un venit suplimentar”, a mai spus Dănuț Birău.

57 de cazuri noi de Covid au fost raportate vineri în Gorj de Direcția de Sănătate Publică, dar și două decese ale unor persoane infectate.

Vizualizări: 1,732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: