Ministerul Sănătății: Primele probe luate din Gorj, negative

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru susține că 11 probe ce provin de la persoane care au interacționat cu italianul cofirmat cu coronavirus sunt negative, restul analizelor urmând să fie finalizate miercuri de către medicii de la Institutul „Matei Balș”.

 
„Primele probe au ieșit negativ, mai sunt în lucru probe care au ajuns de la Gorj. Rezultatul îl avem în jurul prânzului. Toate celelalte probe, în afara acestui caz, lucrate la nivel național - și Giurgiu, cele două Cazuri de la Buzău, Craiova și Timișoara - sunt negative. 11 probe medicii le-au găsit cu rezultat negativ”, a explicat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Până miercuri, la ora 13.00, au fost recoltate și transmise către Institutul Matei Balș din București 44 de probe biologice, a anunțat ISU Gorj, dar acțiunea era în dinamică.

"Se lucrează la foc continuu și continuă ancheta epidemiologică, concomitent cu prelevarea de probe biologice și transmiterea acestora către Institutul Național “Matei Balș” în vederea prelucrării. Persoanele cărora le-au fost recoltate probe biologice sunt izolate la domiciliu, sub supraveghere", a comunicat ISU Gorj.

Vizualizări: 4,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: