Ministrul care nu are ce căuta în Guvernul Orban

Miniștrii propuși de Orban pentru viitorul guvern s-au prezentat la un nivel decent la audierile de la parlament. Totuși, cel puțin unul dintre ei nu are ce căuta în viitorul cabinet.

Este vorba despre deputatul Ion Ștefan, propus ministru al Dezvoltării. Un individ care are o casă uriașă, de peste 900 mp, pentru care nu a plătit impozit în ultimii 20 de ani. Susține că o să plătească acum, retroactiv, și are nesimțirea să spună că primăria este de vină, că nu l-a notificat. Cum să îl notifice, dacă el nu a declarat casa? Dacă nivelul lui de cunoaștere a modului în care funcționează societatea românească este la acest nivel, încât nu știa că trebuie să plătească impozitul pe casă, în mod evident nu are ce căuta să conducă un minister.

De fapt, Ion Ștefan a știut bine ce face și nu a plătit impozitul doar pentru că se crede mai șmecher decât noi, muritorii de rând, care mergem în fiecare an să ne plătim taxele. În mod premeditat, deputatul liberal nu și-a recepționat casa, reușind astfel să nu plătească în cei 20 de ani nici cheltuielile de salubritate. Unde o fi aruncat omul ăsta timp de 20 de ani gunoiul, dacă nu a avut contract cu firma de salubrizare?

Ion Ștefan este un exponent al zonei mizerabile din societatea românească, astfel că, dacă Orban este un politician decent, nu doar că îl taie de pe lista de miniștri, dar ar trebui să îl dea afară și din PNL. Un astfel de personaj nu are ce căuta în niciun partid politic, cu atât mai puțin într-unul care pretinde că vrea să schimbe în bine societatea românească.

"Am greșit, îmi recunosc greșeala și voi remedia situația, voi plăti tot ceea ce este de plătit la Primăria Focșani pentru casa în care locuiesc”, a spus Ion Ștefan cu obrăznicie, ca un hoț care crede că, atunci când este prins, este suficient să returneze bunul furat și apoi noi trebuie să îl considerăm cinstit.

Vizualizări: 3,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: