Dragnea, aplaudat și abandonat

Ciudat partid acest PSD. Cei peste patru mii de delegați și-au ales sâmbătă liderii, dar parcă au făcut-o împotriva voinței lor. Deși aproape că i-a luat somnul la discursul Vioricăi Dăncilă, iar pe Pleșoianu l-au aplaudat la scenă deschisă, au votat invers. La fel pentru postul de președinte executiv, l-au aplaudat pe Daniel Suciu, dar l-au votat pe Eugen Teodorovici. Nici postul de secretar general nu a făcut excepție, aici aplauzele culegându-le Gabriel Petrea, iar voturile Mihai Fifor.

Pesediștii au aplaudat atunci când a fost pomenit numele lui Liviu Dragnea, dar au votat cu Dăncilă, care le-a spus clar că discursul anti-justiție este istorie.

PSD a arătat prin votul de sâmbătă că a pus punct epocii Dragnea. Le va aduce asta o creștere în sondaje? Este prea devreme să dăm un răspuns.

Viorica Dăncilă, minte puțină, pare mai periculoasă decât Liviu Dragnea și mai eficientă în ale răului. A adoptat Codul administrativ fără să clipească, fără nicio dezbatere, aproape fără nicio opoziție, deși este un pachet de legi care va avea efecte uriașe în viitorul apropiat. Liviu Dragnea s-a câcâit vreo doi ani să adopte acest cod și nu i-a ieșit. Pentru Dăncilă personal justiția nu este o miză, dar, dacă ar fi, ar modifica într-un minut codurile penale. Dacă spunem Dăncilă = prostie și Dragnea = hoție, cred că vom ajunge în scurt timp la concluzia că e mai periculoasă prostia.

De voie, de nevoie, pesediștii vor fi uniți în jurul lui Dăncilă, pentru că știu că altfel nu pot să crească în sondaje. Primul afectat va fi partidul lui Ponta, care a făcut câteva blaturi cu PSD, pentru a-și pune niște oameni în funcții. Câtă vreme Pro România se comportă ca un PSD mai mic, electoratul de stânga se va întreba de ce să aleagă PSD-ul mic în loc de PSD-ul mare.

Pentru opoziție, Dăncilă e o mină de aur. Dar, nu este suficient. Atât PNL, cât și USR-PLUS trebuie să înceteze să ne tot spună că ei sunt altfel. Trebuie să vină cu soluții pentru problemele cu care ne confruntăm zilnic, că nu vor obține voturi doar pentru că ne spun că ei sunt frumoși și deștepți.

Una peste alta, a trecut o lună de la arestarea lui Liviu Dragnea. Peste 2-3 ani, când va fi eliberat, cred că mulți pesediști nici nu își vor mai aminti că au fost colegi cu el.

Vizualizări: 1,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: