Ministrul Culturii despre operele „înverzite” ale lui Brâncuși: „Week-end plăcut”

Ministrul Culturii, actorul George Ivașcu, a avut vineri o prezentare a bilanțului activității sale la șase luni de la preluarea mandatului, toți membrii cabinetului Dăncilă primind sarcină de la partid să iasă la rampă și să spună ce au făcut în această perioadă. Ivașcu a citit ce a considerat el de pe foile pe care avea diverse însemnări, iar la finalul prezentării bilanțului a refuzat să răspundă la întrebări inclusiv când a fost vorba despre situația operelor lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu.

Operele au început să devină „verzi” de când pe ele cresc mușchi și licheni, nefiind întreținute, dar ministrul nu a găsit de cuviință să ofere o explicație sau un punct de vedere cu eventualele acțiuni sau demersuri pe care ministerul le-ar face pentru a reveni la normal.

El răspuns doar afirmativ atunci când a fost întrebat dacă știe starea operelor, iar când un jurnalist l-a întrebat dacă are de gând să facă ceva ministrul a transmis un simplu „ween-end plăcut” și a ieșit din scenă, fără să mai primească aplauzele cu care era obișnuit ca actor.

În timpul bilanțului triumfalist, Ivașcu a vorbit minute în șir despre ceea ce le place tuturor guvernanților să discute, respectiv strategii. El a vorbit despre o strategie privind protejarea monumentelor istorice, precizând că „una dintre marile preocupări din activitatea Ministerului Culturii și Identității Naționale care presupune un enorm volum de lucru este realizarea şi implementarea programelor strategice de mare impact şi rezonanţă internă şi internaţională”.

Vizualizări: 1,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: