Ministrul Economiei spune că unii angajați vor fi înlocuiți de roboți

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat la Digi24 că românii care ocupă poziții de muncă caracterizate prin repetiție și susceptibile de a fi preluate de roboți și de inteligența artificială ar trebui să-și orienteze atenția către alte domenii de activitate.

El a menționat că impactul inteligenței artificiale se va resimți mai rapid decât anticipat și că discută împreună cu ministrul Dezvoltării, Bogdan Ivan, cu mediul de afaceri pentru a evalua consecințele asupra pieței muncii.

Întrebat dacă automatizarea va înlocui locurile de muncă, ministrul a confirmat că unele vor fi afectate, însă a subliniat necesitatea de a transforma aceste pierderi în oportunități noi de angajare.

Ministrul a accentuat că cei care dețin astfel de locuri de muncă repetitive trebuie să se pregătească pentru alte domenii de activitate. El a evidențiat inițiativele antreprenoriale din domeniul inteligenței artificiale în România și a subliniat prezența remarcabilă a specialiștilor români în acest domeniu la nivel internațional, inclusiv în Germania și Washington, indicând un potențial semnificativ al țării în această direcție.

Vizualizări: 967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: