Senatorul Iordache: Am sesizat ministrul Energiei pentru că e o ilegalitate

Mai e cale lungă până când se vor limpezi apele în ceea ce privește selecția de la Complexul Energetic Oltenia. Senatorul Ion Iordache a declarat că a sesizat ministrul Energiei să ia măsuri, dar nu a primit încă vreun răspuns. Iordache a adăugat că din punctul său de vedere, s-a comis o ilegalitate, dar așteaptă măsuri de la Ministerul Energiei.

Momentan, procedura de selecție a fost suspendată în instanța de judecată după ce fostul manager Daniel Burlan a solicitat acest lucru. În plus, un membru din Consiliul de Supraveghere a cerut același lucru ca să se poată lămuri toate suspiciunile care planează asupra acestei selecții.

„Eu am sesizat ministrul Energiei să intervină. Din punctul meu de vedere, e o ilegalitate. De aici încolo, cred că ar trebui să-și facă fiecare treaba și să avem un răspuns. Până acum, nu a răspuns și nu vreau să discut chiar dacă suntem colegi de partid pentru că e o chestiune instituțională și nu vreau să discut acest subiect decât instituțional. Am văzut că s-a suspendat procedura la solicitarea unor candidați”, a declarat senatorul Ion Iordache, într-un interviu la Radio Infinit.

Daniel Burlan, unul dintre candidații tăiați de pe listă, a contestat selecția și în instanța de judecată, dar a făcut și o sesizare penală, dar a atenționat inclusiv Ministerul Energiei și Consiliul de Supraveghere că așa-zisa selecție făcută de Arc Consulting e umbrită de un conflict de interese. E de notorietate deja că doi dintre actualii directori au semnat contractul cu firma Arc Consulting și, mai apoi, ei s-au regăsit și pe lista scurtă pentru Directorat.

“Nu aș fi vrut să ajung în această situație. Am fost nevoit să o fac fiindcă acțiunile întreprinse de mine au fost inițial împotriva lui Arc Consulting numai că Consiliul de Supraveghere a făcut un zid în fața Arc și a legiferat toate acțiunile acestei firme de recrutare care are în componență doi psihilogi și un psihoterapeut. Au fost și membri de CS care au făcut opoziție, dar ceilalți au fost trup și suflet cu această societate”, e declarația pe care a făcut-o Daniel Burlan, într-o emisiune la Tele 3.

Vizualizări: 2,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: