Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Ministrul energiei a cerut verificări la CE Oltenia. Acuzaţii de şpagă!

Ministrul energiei, Victor Grigorescu, solicită conducerii CE Oltenia să facă o verificare serioasă a acuzaţiilor de şpagă pentru scoaterea de pe lista de disponibilizaţi. Liderul sindical Gabriel Căldăruşe a deschis subiectul, spunând că a primit un sms, atunci când era la o emisiune la un post local. Apoi, alţi lideri s-au declarat surprinşi că nu au regăsit pe liste persoane care îndeplineau condiţiile de pensionare. S-a arătat, între timp, că inclusiv lideri sindicali au fost tăiaţi de pe lista de concediaţi, folosindu-se de pilele din companie. Directorul Ionel Ilie a susţinut că va face o verificare a listelor, dar a plecat în concediu şi nu se ştie finalitatea acestei acţiuni.

Ministrul Energiei a reacţionat pe Facebook, după  acuzaţiile de şpagă pe lista de disponibilizări la CEO. “Știu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aș vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nici o încălcare a legii. Sper că informațiile apărute în presa locală din Gorj, care susține că s-a ajuns să se dea șpagă pentru listele de disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia, să se dovedească doar un zvon fără temei real. Atrag atenția conducerii CEO și îi cer imperativ să facă toate verificările necesare în această situație și să se asigure că planul de disponibilizări să se aplice în cel mai transparent mod cu putință”, susţine ministrul.El a cerut conducerii să clarifice acest subiect. „Cer o clarificare urgentă a situației pentru că atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât și cei care întrunesc condițiile de disponibilizare trebuie protejați atât de companie, prin salarii compensatorii, cât și de stat, prin veniturile de completare. Nu trebuie să dea nimeni nicio șpagă pentru a beneficia de drepturile sale. Din cauza acestor metehne companii ca CEO sau CEH au ajuns în situația în care se găsesc astăzi. Poate că în Gorj nu s-a auzit încă de faptul că lucrurile se schimbă și că lupta împotriva corupției se află în plină desfășurare, dar o să avem grijă ca să afle acest lucru“, a mai spus ministrul Victor Grigorescu.  

Vizualizări: 1,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: