Ultimatum dat de CEO. Pompierii Minprest rămân sub cerul liber!

Pompierii societății Minprest din Rovinari vor rămâne sub cerul liber. Proprietarul remizelor din cariere, în speță Complexul Energetic Oltenia, a notificat prestatorul de servicii să părăsească aceste spații. Conducerea Minprest spune că are un protocol încheiat cu cei din minerit care spune că poate folosi aceste remize fără să plătească vreo chirie și că va ataca în instanță dispoziția celor din compania energetică.

În fiecare carieră minieră a CE Oltenia funcționează câte o remiză de pompieri a Minprest. Aceste remize sunt de fapt garajele mașinilor de pompieri, acolo unde desfășoară acrivitate, atunci când nu sunt în acțiune, salariații prestatorului de pe acest serviciu. Acum conducerea Diviziei Miniere le cere celor de la Minprest să plece în cinci zile de acolo, pentru că au refuzat să plătească chirie, deşi au fost notificaţi. "Ne-a notificat CEO că ne scoate afară dacă nu plătim chirie pe remize. Asta în condițiile în care există un protocol prin care s-au angajat, atunci când s-a înființat Minprest că o să pună la dispoziție spre folosire remizele de pompieri cu magaziile de materiale aferente, cu spații dedicate camerei de gardă și a poligoanelor de instruire", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.  

Directorul prestatorului de servicii pentru CE Oltenia admite că în protocolul respectiv nu scrie că sunt oferite gratuit aceste remise de către compania energetică, dar nici că trebuie plătită chirie. Ultima notificare venită de la CE Oltenia a ajuns pe masa celor de la Minprest în data de 29 august. Astfel, în câteva zile, pompierii vor trebui să-și mute activitatea afară, în câmp deschis. 

Giorgi: Ne luptăm în instanță

În aceste condiții pompierii prestatorului de servicii pentru minerit vor rămâne sub cerul liber. Conducerea Minprest amenință Complexul Energetic Oltenia cu judecata. "Ne luptăm în instanță, vedem ce o să fie. Dacă știam că fac treaba asta, prevedeam chirie în tariful cu care prestăm noi. În tariful cu care prestăm nu este prevăzută chiria respectivă. Spun ei că nu îi interesează protocolul. O să ne scoată în stradă cu mașinile. Oricum, nu dăm curs notificării", a explicat directorul Minprest.

Pompierii Minprest folosesc gratuit respectivele remize încă de la înființare, din 2002. CE Oltenia este principalul acționar al Minprest Serv Rovinari, cu peste 95% din acțiuni, dar și principalul beneficiar al serviciilor oferite de societatea din Vârț. 

Galerie foto


Vizualizări: 3,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: