Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

CEO: Am vândut cu preţuri peste costul de producţie

CE Oltenia a vândut energie la preturile pieţei, cu încasări totale peste costurile de producţie, susţine compania energetică. Precizarea vine după ce în presă au apărut informaţii că CE Oltenia vinde energie sub cost. Complexul susţine că atunci când trage linie, este pe profit. Pe primele şase luni, CEO are o pierdere de 138 de milioane de lei.

Costurile de producţie sunt acoperite, deoarece CE Oltenia obţine venituri si din piaţa de echilibrare şi din piaţa serviciilor tehnologice de sistem, explică societatea, printr-un comunicat de presă. „Veniturile CE Oltenia nu reprezintă strict rezultatul înmulţirii cantităţii de energie vândute cu preţul de contract stabilit pe PCCB. Societatea vinde pe PCCB, in principal, pentru a putea menţine blocurile in funcţiune, ceea ce permite accesul pe piaţa de echilibrare, unde preturile practicate de CEO sunt mult mai mari (prin aportul acestei componente, se formează un preţ global de vânzare mai mare)“. CE Oltenia a mai arătat că pentru societate este foarte important să menţină grupurile in funcţionare, având in vedere solicitările Dispeceratului Naţional, de intrare in piaţa in mod aleatoriu, in funcţie de opririle regenerabilelor. O pornire de grup energetic pe baza de cărbune durează  aproape 7 ore si generează costuri suplimentare de aproape 300 de mii de lei.

Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: