Ministrul Energiei, despre angajările fictive în minerit

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că a primit informaţii, chiar din rândul minerilor, că sunt persoane care sunt angajate acolo, dar care, practic, nu lucrează în mină şi "care sunt angajate cumva fictiv". El a susţinut că se doreşte ca din Complexul Energetic Hunedoara să se formeze două societăţi, una a administraţiei locale şi cealaltă a Ministerului Energiei, şi că "trebuie curăţată compania de asemenea practici".

"Mâine (marţi - n.r.) am o întâlnire cu cei de la Mintia, cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele de la Mintia, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia, în aşa fel încât să reuşim să punem din această societate plină de datorii, Complexul Energetic Hunedoara, care practic a fost falimentată cu bună ştiinţă de cei de la PSD, să reuşim să facem două societăţi care să fie viabile, una a administraţiei locale şi una în continuare a Ministerului Energiei", a explicat el, la Digi 24.

Virgil Popescu a spus că procedura este realizabilă, dar "birocraţia juridică din timpul procedurii de insolvenţă a făcut să dureze procesul atât de mult".

Ministrul Energiei a afirmat că trebuie făcută o analiză serioasă şi nu poate spune în acest moment câţi dintre actualii angajaţi vor continua să îşi găsescă un loc de muncă în cele două societăţi.

Vizualizări: 4,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: