Ministrul Muncii crede că funcționarii din Gorj jucau teatru când erau amabili cu oamenii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost miercuri într-un control inopinat la mai multe instituții din Gorj, fiind vorba despre Casa de Pensii, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar și la Agenția Județeană de Plăți și Intervenție Socială.

Violeta Alexandru spune că era necesar acest control, tocmai pentru a vedea cum stau lucrurile în instituțiile publice și care este interacțiunea cu cetățenii. O așa-zisă problemă a constatat-o la AJOFM Gorj, numind comportamentul angajaților ca fiind unul teatral.

”Vizita a fost neanunțată. Așa cred că este cel mai bine. Am văzut un exemplu clar la AJOFM. Până într-un punct am văzut poza reală a situației din teren, dar părea puțin teatral dialogul dintre unii angajați și oamenii care așteptau afară. Unii dintre ei, fără să mă recunoască, chiar se mirau de amabilitatea angajaților instituției, în condițiile în care zilele trecute nu beneficiaseră de același tratament. Cele mai bune concluzii le trag când nu anunț”, a anunțat ministrul Violeta Alexandru.  

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj nu a fost vizitat de ministru. Violeta Alexandru spune că știe cum se desfășoară activitatea acolo, în mare parte.

”Nu am fost la ITM. Știu activitatea de aici. Continui să le cer statistici și să  muncească într-un mod cât mai alert. Trebuie o lege care să le definească activitatea, tocmai pentru a nu genera abuzuri. La AJPIS mi-a plăcut organizarea instituției", a afirmat aceasta.

În schimb, la Casa de Pensii Gorj, angajații erau copleșiți de multitudinea dosarelor, spune ministrul: ”La Casa de Pensii am găsit un colectiv mult prea încărcat. Erau copleșiți de destul de multe dosare, dar nu sunt întârzieri în emiterea deciziilor de pensionare. Am vrut să văd care sunt soluțiile pe termen mediu și lung. I-am cerut să îmbunătățească starea arhivei. Este păstrată în mai multe locații. Nu îmi cert colegii, dar le spun că trebuie să își facă treaba. Am cerut informații și cu privire la biletele de tratament. Îmi doresc un mod mult mai transparent în alocarea biletelor. Anul acesta a fost mai dificil, oamenii fiind mai reticenți”, a mai spus Ministrul Muncii. 

Vizualizări: 4,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: