Ministrul Niţă are un plan pentru energia ţării, dar nu-l ştie

Declaraţie halucinantă a ministrului delegat al Energiei, Constantin Niţă. La mai multe luni de la numirea sa în funcţia de ministru şi după mai multe declaraţii, chiar şi la Târgu Jiu, referitoare la intenţia sa de reorganizare a sistemului energetic, ieri, Niţă a recunoscut faptul că NU ŞTIE cum să facă acest lucru.  

Complexul Energetic Oltenia, despre care ministrul a amintit în declaraţia sa la conferinţa de presă de ieri, este printre cele mai importante companii din ţară şi cea mai mare din Oltenia. În plus, în această companie lucrează 19.000 de salariaţi. În aceste condiţii, ministrul Energiei, cel care ar trebui să vegheze la dezvoltarea acestei companii şi a întregului sistem, spune senin că are un plan, dar nu-l ştie.

Pentru prima dată ministrul Niţă a fost sincer şi a recunoscut că habar nu are de sistemul energetic. Acesta vrea să-şi pună amprenta pe modul de organizare a sistemului. "Va trebui să reorganizăm întreg sistemul energetic, pentru că nu puteam avea această separare pe tipuri de resurse. (...) Să nu creadă cineva că Complexul Oltenia sau Complexul Hunedoara va rezista pe piaţa liberă cu Hidroelectrica sau Nuclearelectrica", a declarat marţi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cum vede reorganizarea sistemului, Niţă a recunoscut că nu ştie. "Planul este acela pe care îl gândim în momentul de faţă, dar nu ştiu să vi-l spun", a afirmat ministrul. Sistemul de producţie a electricităţii trebuie reorganizat, pentru că după liberalizarea pieţei de energie nu va putea rezista în structura actuală, de separare a companiilor pe tipuri de resurse, dar deocamdată nu se ştie cum trebuie derulat acest proces, a declarat ministrul Constantin Niţă.

SPECIALIŞTI

Pentru o imagine mai amplă, amintim că ministrul Niţă a ales drept secretar de stat un specialist în producerea de echipamente şi componente electronice. Maricel Popa, membru PSD din 2001 şi acţionar majoritar la o firmă din Iaşi, a devenit „celebru“ după ce a declarat că misiunea lui ca secretar de stat este să ducă investitori în Moldova! Zilele trecute se vorbea despre numirea lui Gavril Baican în funcţia de consilier al lui Niţă, dar ordinul nu a mai apărut.

COSTURI

Companiile care produc energie cu cele mai mici costuri sunt Hidroelectrica şi Nuclearelectrica. Complexele Oltenia şi Hunedoara, create prin fuziunea mai multor mine de cărbuni cu termocentrale, au costuri mai mari de producţie.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: