Ciocea crede că directorul CE Oltenia îi strică imaginea lui Ponta

Ion Ciocea, primarul PSD ales cu cele mai multe procente, este decis să îi aducă premierului la cunoştinţă comportamentul de moşier pe care Laurenţiu Ciurel îl are în fruntea Complexului Energetic Oltenia. „Noi am promis că nu mai dăm oamenii afară, iar unii parcă fac asta ca să-i strice imaginea premierului”, susţine primarul din Bustuchin, supărat că Ciurel nu mai răspunde la telefon. „În campanie am promis redeschiderea carierei Bustuchin pentru că aşa am vorbit cu dânsul”, explică Ciocea, care a constatat că nu poate lua legătura nici măcar cu subalternii lui Ciurel. Primarul din Bustuchin îi va comunica toate nemulţumirile premierului Ponta cel mai probabil joi, când acesta va fi prezent la alegerile din PSD Gorj.

Ion Ciocea are în PSD aceeaşi funcţie pe care a avut-o şi Laurenţiu Ciurel înainte de a deveni manager privat la CEO. Vicepreşedinte. Edilul spune că, în 2012, în campanie electorală, nu se punea problema să nu i se răspundă la telefon şi să nu i se promită că „se fac calcule” pentru redeschiderea carierei Bustuchin. Acum îl sună pe Ciurel de zile în şir şi degeaba, asta după ce, din ianuarie încoace, a tot aşteptat să primească o veste despre soarta carierei respective. „Uită de oameni şi uită de noi, eu asta constat. Am fost împreună în campania electorală şi am discutat despre această problemă şi nu concep că a ajuns dumnealui director acolo că-i frumos! Pe mine oamenii m-au votat ca să le rezolv problemele, iar asta e una dintre problemele pe care am discutat-o cu cei din CEO încă de anul trecut.  Nu spuneam eu că redeschidem cariera dacă nu discutam cu dumnealui despre acest lucru. Din păcate domnul Ciurel, şi îl dau exemplu pe dumnealui că e şef acolo, dar şi cei de sub dumnealui procedează la fel, nu mai răspunde la telefon. Nu mai răspunde nimeni la telefon şi nu găsesc normal acest lucru”, declară Ciocea.

„Am auzit că ne dă în judecată dacă zicem ce nu-i convine”

Anul trecut, în campaniile electorale, Ciocea îşi punea mari speranţe în redeschiderea carierei de cărbune, dar speranţele sale, despre care le-a vorbit oamenilor pe care i-a convins să voteze USL, au fost de folos doar în cariera unor colegi din PSD. Acum edilul îşi aduce aminte de discuţii purtate pe această temă şi tot nu crede că a fost minţit în faţă de şefi din CEO care îi promiteau marea cu sarea. „Domnul Ogârlaci, când era la Craiova şi venea la mine spunea că e rentabilă cariera, că nu se poate să stea închisă. Venea, stăteam la aceeaşi masă, discutam şi îmi spunea ce meleaguri frumoase avem. Acum domnul Ogârlaci nu mai răspunde la telefon şi ca el fac mulţi alţii, pentru care am fost buni doar în campania electorală. Când a ajuns şef la Direcţia Minieră mi-a spus că nu mai e rentabilă cariera. Când a fost serios? Vreau să-l întreb şi pe domnul Ciurel lucrurile astea, pentru că am impresia că se comportă de parcă ar fi pe o moşie a sa, nu la o companie de stat. Am auzit că ne dă în judecată dacă zicem ce nu-i convine despre CEO. Să mă dea el pe mine în judecată, că n-am ce pierde la anii mei”, declară primarul de la Bustuchin.

Supărări la Ponta

Edilul speră să-şi verse necazul pe care l-a acumulat în ultima vreme la premierul Victor Ponta, aşteptat joi la Târgu Jiu. Ciocea crede că unii dintre foştii săi colegi fac lucrurile în aşa fel încât să-i strice premierului imaginea, lucru pe care vrea să i-l spună personal, asta dacă, evident, va mai fi timp de aşa ceva. „Cred că cei de la CEO, inclusiv domnul Ciurel, au impresia că noi suntem nişte proşti.  De abia aştept să am o discuţie cu premierul. Îmi pare rău de Victor Ponta, pentru că nu cred că ştie tot ce se întâmplă în teritoriu şi cum au evoluat treburile. În problema asta cu cantina de la Rovinari, cu cei 100 de bucătari lăsaţi pe drumuri, chiar nu s-a gândit nimeni că dacă vor da tichete la mineri vor lăsa acei oameni fără locuri de muncă? Noi am promis că nu mai dăm oamenii afară, iar unii parcă fac asta ca să-i strice imaginea premierului. Trebuie odată să spunem lucrurilor pe nume.  Dacă punem în funcţii oameni interesaţi doar de scaune călduţe şi plătite bine, cum au cei de la CEO, ajungem aici, iar la următoarele alegeri nu ştiu ce ni se poate întâmpla”, mai spune Ciocea.

Evident că am încercat să obţinem un punct de vedere de la managerul Laurenţiu Ciurel, dar cum acest punct de vedere nu apare în ziar e clar ca lumina zilei că nu ne-a răspuns nimeni la telefon, lucru care nu se întâmplă de ieri de azi, ci de o bună bucată de timp. Oricum, Ciurel este decis să colaboreze doar cu câteva ziare şi televiziuni din Gorj.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: