Ministrul se bazează pe CE Oltenia în lupta cu frigul

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat luni că nu vor fi probleme în privinţa aprovizionării populaţiei cu energie electrică în această perioadă geroasă, precizând că rezervele de gaze naturale din depozite sunt în limite normale, Hidroelectrica funcţionează la capacitate maximă, iar grupurile de la Complexul Energetic Oltenia pe cărbune sunt pregătite să intervină.

„Ne aşteptam la acest val de frig. Am luat toate măsurile care se impun. Nu avem probleme cu aprovizionarea cu energie electrică, rezervele de gaze naturale în depozite sunt în limite normale, nu sunt probleme în aprovizionare, evident bucureştenii au o problemă cu energie termică, problemă datorată în principal reţelei de termoficare a Bucureştiului. (…) Nu vom avea probleme de aprovizionare, suntem pregătiţi să facem faţă. Sunt pregătite şi grupurile de la Complexul Energetic Oltenia pe cărbune să intervină, Hidroelectrica merge la capacitate maximă, există rezerve în lacurile de acumulare, nu mai avem probleme”, a spus Popescu, la B1 TV.

El a precizat că pentru a putea aproviziona populaţia cu energie electrică s-a luat decizia de a amâna o revizie la Centrala de la Cernavodă, care s-ar fi suprapus cu perioada geroasă.

Realitatea din piața de energie este că Hidroelectrica asigură 35% din producție, urmând energia pe gaze cu o cotă de 23% și energia pe cărbune cu 21%. În alte ierni erau săptămâni bune în care CE Oltenia trecea pe primul loc, ceea ce în această iarnă nu s-a întâmplat. De mâine temperaturile încep să crească.

Vizualizări: 2,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: