Minivacanța de Sfânta Maria a adus un val mare de turiști în Gorj

Turiștii au luat muntele cu asalt în minivacanța de Sfânta Maria. Transalpina a fost un adevărat furnicar. Au zumzăit mașinile, motocicletele și bicicletele pe cea mai înaltă șosea de la noi. 


Nu doar Transalpina a fost căutată, ci și alte destinații turistice din Gorj au fost aglomerate în aceste zile. 


Sute de turiști au urcat pe Transalpina, s-au oprit să facă poze și să deguste preparate ciobănești ori să cumpere produse de la comercianții din popasurile amenajate de-a lungul șoselei. "Este primul weekend de vară foarte aglomerat. Ne bucurăm de oaspeți. Îi așteptăm ca și până acum, cu multă voie bună, cu bucate tradiționale și cu un loc foarte frumos unde pot descoperi viața simplă și frumusețea naturii. La noi, a fost coadă aproape continuu la bulz, la tocanul de oaie", a spus băcița Mărioara Babu, de pe Transalpina. 


"Am stat cam o jumătate de oră la coadă, dar a meritat fiecare minut pentru că mâncarea a fost foarte bună, a spus un turist. A fost foarte aglomerat drumul, dar am mers încet și ne-am bucurat mai mult de peisaj. Se vede că a fost o zi liberă, concedii, multă lume liberă și dornică de plimbare", a spus un alt turist.


Și Polovragi sau Baia de Fier au fost pline de vizitatori. La fel, și pensiunile din aceste zone. "Am avut foarte mulți turiști și ne-am bucurat. Asta ne și dorim mai ales că aici, la POlovragi, au ce să vadă. Noi îi așteptăm cu mâncare ca la mama acasă, dar și cu rotisor sau grătar. Organizăm și drumeții, le oferim informații despre ce obiective turistice pot vizita la noi în zonă", a spus Ana Maria Caralicea, administratorul unei pensiuni din localitatea Polovragi.

Galerie foto


Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: