Minorul care a agresat o îngrijitoare, mutat la Severin

Minorul în vârstă de 13 ani care a agresat, la mijlocul lunii septembrie, o îngrijitoare a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap din Târgu Jiu va fi mutat într-un centru din judeţul Mehedinţi.

Copilul se află din anul 2009 la complexul din Debarcader al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Deşi are părinţi, minorul nu a mai fost vizitat de când a fost adus la centru. Adolescentul a fost internat în dese rânduri prin spitale de psihiatrie şi este încadrat în grad de handicap grav, cu diagnostic de tulburări de conduită, cu hiperactivitate şi agresivitate.

Minorul a tot creat probleme, însă incidentul din luna septembrie i-a determinat pe responsabilii DGASPC Gorj să caute noi soluţii. Atunci, adolescentul a trântit-o la pământ pe infirmiera de 42 de ani şi a încercat să-i smulgă pantalonii. „Am solicitat în instanţă, s-a dat hotărârea să-l ducem la Severin, la un centru. Numai că centrul este acum în carantină, nu ştiu ce boală au găsit. Aşteptăm să ridice carantina, să-l ducem. Va rămâne acolo, am rezolvat această problemă. O să le plătim noi contribuţia celor de la Severin. Plătim chiar mai puţin decât plăteam noi aici pentru el. În jur de 7.000 de lei pe lună. Noi aveam în jur de 9.000 de lei. Banii aceştia înseamnă şi medicamentaţia care este suportată de Casa de Sănătate. Plus mâncare, cazare, tot”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: