Ofertă UCB pentru tinerii din Valea Timocului

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu a organizat în zilele de 13 şi 14 noiembrie o acţiune de promovare a ofertei educaţionale în mai multe licee din Valea Timocului, Serbia. Delegaţia universităţii a fost condusă de prorectorul Liviu Cîrţînă, care a fost sprijinit de doi studenţi etnici români din Serbia care studiază la universitatea târgujiană.

Oferta educaţională a ajuns în trei licee din localitatea Zajecar şi alte două din Kladovo. „Scopul vizitei a fost acela de promovare a Universităţii «Constantin Brâncuşi» din Târgu Jiu peste hotare şi a ofertei sale educaţionale, pentru atragerea tinerilor din Serbia la UCB Târgu Jiu. Din cele declarate de liderii comunităţilor româneşti din Serbia de Răsărit, comunitatea românilor din Serbia de Est însumează peste 200.000 de persoane în prezent”, a declarat Iulian Ţimpea, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu Jiu.

Campania s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Etnici români la UCB – Şcoala Internaţională de Vară Constantin Brâncuşi 2018”, proiect cofinanţat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. (A.P.)

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: