Canalizare nefuncţională. „Toată mizeria se scurge în râu!”

Canalizare nefuncţională şi mizerii care se scurg chiar în râul Galbenu din Baia de Fier. Sunt imaginile revoltătoare publicate pe internet de consilierul local de la Alimpeşti, Leonida Belgher. Deşi este şantier la staţia de epurare din Baia de Fier, acolo nu se lucrează, iar apa murdară ajunge chiar în râu, acuză Belgher.

Leonida Belgher susţine că mai mulţi localnici din zonă ar fi reclamat faptul că staţia de epurare nu ar funcţiona. Nici canalizarea nu pare să meargă. Câteva guri de canal rămase descoperite şi semnalizate cu o bandă şi câteva crengi plus o groapă imensă plină cu mizerii. Asta a găsit Belgher lângă marginea râului.

„E strigător la cer! Staţia de epurare de aici nu funcţionează, canalizarea nu funcţionează. Uitaţi-vă la staţia de epurare din Baia de Fier. Plină de mizerie. O să murim plini de toate bolile pământului. Această apă murdară, toată mizeria asta se scurge în râul Galbenu. Este un canal colector aici. Nu vine nici măcar un gram de apă. E nefuncţional de ani de zile. Totul se duce în râu, beau animalele apă de acolo. Sunt animale multe aici, beau bietele animale  apă din râu şi se îmbolnăvesc. E o groapă de cinci metri adâncime. Nu e protejată cu nimic. Aici nu e nici măcar un gard. Poate să moară cineva aici. E doar un indicator aici, că se lucrează. Dar lucrează doar individul de pe indicator aici”, a fost mesajul lui Belgher.

Edilul şef din Baia de Fier nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia. Imaginile au fost publicate pe un site de socializare, iar reprezentanţii instituţiilor de mediu anunţă că vor demara un control în zonă după această sesizare. Ultimele verificări într-o situaţie similară au adus amenzi.

AMENDĂ

La staţia de epurare din Târgu-Cărbuneşti, un pescar a filmat cum dejecţiile erau deversate în râul Gilort. Garda de Mediu a făcut verificări în teren şi a stabilit că este vorba despre o poluare accidentală, aşa că au amendat Aparegio cu 30 de mii de lei. Aparegio este societatea care administrează staţia de epurare din Târgu-Cărbuneşti de trei ani de când aceasta funcţionează.

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: