Centrul medical din Albeni rămâne cu lacătul pe uşă

Centrul de permanenţă din Albeni rămâne cu lacătul pe uşă. De mai bine de o jumătate de an, mii de oameni din comună şi localităţile învecinate nu se mai pot duce la consultaţii, pentru că unitatea medicală a rămas închisă. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a sistat activitatea centrului pentru o perioadă nedeterminată, iar Primăria Albeni încearcă în zadar să-l redeschidă.

Edilul din Albeni, Ionuţ Stan, susţine că a făcut zeci de adrese către DSP şi Ministerul Sănătăţii, pentru a trage un semnal de alarmă. Clădirea nouă, dotată cu toate cele necesare, stă închisă, iar oamenii care au nevoie de consultaţii sunt puşi pe drumuri.

Centrul de permanenţă a fost închis din luna aprilie a acestui an, în urma scandalului dintre primar şi medicul de familie. Inspectorii sanitari au mers în control şi au găsit pacienţi care erau consultaţi în frig, aşa că au decis ca activitatea centrului să fie suspendată până la remedierea deficienţelor. Primarul spune că acum nu este nicio problemă în privinţa funcţionării, însă nu mai reuşeşte să redeschidă centrul, chiar dacă ar fi medici dornici să muncească acolo.

„Funcţiona de două ori pe săptămână. Din partea Prefecturii s-au făcut presiuni să vină Inspecţia Sanitară în verificare. Centrala funcţiona, curentul funcţiona, apă era. Eu nu cunosc deficienţele constatate de inspectorii sanitari. Centrul de permanenţă din comună este închis momentan. Am făcut zeci de adrese la DSP, la Ministerul Sănătăţii. Am solicitat să fie deschis acel punct de lucru. Cei de la DSP au răspuns că nu mai poate funcţiona acel punct de lucru. Am făcut altă adresă în aceste zile la Ministerul Sănătăţii. Nu stă punctul de lucru în doamna doctor Hortopan. Sunt şi alţi medici care vor să vină să facă gărzi la Centrul de permanenţă. Acum nu poate veni nimeni din cauza DSP”, a explicat Ionuţ Stan, la Tele3.

Vizualizări: 701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: