Minprest: Un director din CEO, înlocuit cu fiul unui politician

Fiul preşedintelui PLR Gorj, Radu Angheloiu, i-a luat locul lui Ion Răuţ, director la Direcţia de Securitate din CE Oltenia, în societatea Minprest, deţinută de producătorul de energie. Răuţ a vorbit despre revocarea sa din această poziţie însă s-a arătat destul de înţelegător în ceea ce priveşte decizia luată în cazul său de administraţia complexului. Radu Angheloiu spune că alianţa cu PSD nu are legătură cu promovarea fiului său, care se numeşte tot Radu, deoarece acesta lucrează la CEO de mai mulţi ani.  

Ion Răuţ a fost revocat din Consiliul de Administraţie al Societăţii Minprest Serv Rovinari, la care CE Oltenia deţine majoritatea acţiunilor. În locul său a fost desemnat administrator Radu Gabriel Angheloiu, fiul liderului PLR Gorj. Răuţ spune că nu ştie motivul pentru care administraţia complexului a decis revocarea sa din funcţia de administrator la Minprest. „Eu nu m-am schimbat. A fost decizia acţionarului. Legat de funcţiile acestea în care eşti numit, aşa cum eşti numit aşa poţi să fi şi revocat. E perfect legal. Eu, care sunt bun cunoscător al legii, n-ar putea să mă pună în situaţia să am vreo nemulţumire decât dacă s-ar încălca în vreun fel legea, ori în cazul acesta legea fiind respectată, de ce să fiu nemulţumit? Toate funcţiile pe care am fost în toată viaţa mea, le-am considerat nişte sarcini, nişte misiuni. Am avut o sarcină la Minprest, mi-am îndeplinit-o”, a comentat Ion Răuţ.    

Sfaturi pentru Radu Angheloiu Jr.

Tot atunci, acţionarii de la Minprest au numit un nou administrator. Este vorba de Radu Gabriel Angheloiu, fiul fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, lider al Partidului Liberal Reformator (PLR) Filiala Gorj. Radu Angheloiu a spus că fiul său lucrează de ani buni la CE Oltenia. „Este o decizie care aparţine Complexului Energetic Oltenia. N-are legătură cu mine, ca persoană. El este reprezentant al Complexului Energetic acolo. Mai multe informaţii pe filiera asta puteţi obţine. Fiul meu lucrează din 2006 în complex, de vreo 9 ani. Este şeful Serviciului Administrativ la nivelul Complexului Energetic Oltenia”, a spus Radu Angheloiu. Fostul administrator al Minprest Serv Rovinari spune că este dispus să colaboreze cu cel care „i-a suflat” postul. „Faptul că în locul meu a fost numit un tânăr este chiar o treabă pozitivă şi de apreciat. Din punctul ăsta de vedere, schimbarea are un sens pozitiv. Apropo de Radu Angheloiu, eu chiar am colaborat foarte bine cu el interdepartamental şi oricând îi stau la dispoziţie cu tot ce crede el că trebuie să mă întrebe legat de activitatea asta, de administrator. Eu am fost de multe ori în poziţia asta de membru în Consiliul de Administraţie, el e la prima încercare. Dacă va avea nevoie îl voi sprijini”, a precizat Ion Răuţ. 

INDEMNIZAŢIE

Un administrator care participă la cel puţin o şedinţă pe lună încasează de la firmă 20% din salariul brut al directorului general al unităţii. Gabriel Giorgi. Salariul lui Giorgi trece de 8.000 de lei brut. Din CA la Minprest mai fac parte: Cristina Diaconescu- preşedinte, Vasile Velcea, Constantin Buleteanu şi Bebe Cornel Irod.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: