Lipsă de cardiologi în spitalul din Târgu Jiu

Încă e deficit de medici în spitale. Mare nevoie este de cardiologi în cel mai mare spital din Gorj. Din trei medici, unul se ocupă de urgenţe. Nu e de mirare că sunt zile când medicii pleacă din spital cu bolnavi în stare gravă.

 

 

 

 

În Secţia Cardiologie, a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, este mare nevoie de specialişti. O confirmă unul dintre medicii cardiologi de aici. Acesta a fost nevoit să plece din spital, cu un pacient pe insuliţă, de unde bolnavul care suferise un preinfarct a fost preluat de un elicopter SMURD. Astfel de situaţii nu sunt excepţii. Şi asta tocmai din cauza lipsei de personal.

 

„Deficitul cadrelor medicale e, în continuare, o problemă. În spitalul din Târgu Jiu, există un deficit foarte mare pe secţia de Cardiologie, se ştie treaba asta. E nevoie de medici cardiologi. De exemplu, eu am plecat de la spital ca să aduc un pacient la SMURD pentru că nu erau destui medici cardiologi pe secţie. Suntem trei medici, dintre care unul se ocupă de urgenţe”, a explicat Alin Feraru, medic cardiolog.

 

În locul său, a rămas un singur medic cardiolog. Care trebuie să se ocupe de cazurile urgente, dar şi de bolnavii internaţi în Cardiologie. „Acum, dacă ar apărea o urgenţă, mai este un singur medic pe secţie care se ocupă de urgenţe, ieşiri, probleme de policlinică şi de secţie, de pacienţii internaţi”, a mai spus medicul.

Vizualizări: 1,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: