Mircea Lucescu a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” la Târgu Jiu

Cel mai mare antrenor român în activitate, Mircea Lucescu, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” din partea Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Antrenorul celor de la Dinamo Kiev a luat parte marţi la ceremonia care a avut loc în Amfiteatrul „Auditorium Maximum” al UCB  Târgu Jiu.

În vârstă de 76 de ani, Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” din partea Universității „Constantin Brâncuşi” la propunerea președintelui Senatului UCB, Horațiu Gorun. Evenimentul a făcut parte din manifestările dedicate  sărbătoririi a 30 de ani de la înființarea universității din Târgu Jiu.

 Prezent la Amfiteatrul „Auditorium Maximum” din Târgu Jiu, antrenorul momentului în România din ultimii ani, Mircea Lucescu, a primit acest titlu onorific din partea preşedintelui senatului, Horaţiu Gorun. „Este o onoare deosebită pentru instituția noastră de învățământ superior, ca unul dintre cei mai mari ambasadori ai fotbalului românesc și ai României să se alăture altor mari personalități ce fac deja parte din Hall of fame-ul universitar gorjean.  Mircea Lucescu și-a legat în trecut destinul de Gorj. Soția marelui tehnician, Neli Lucescu, fiind fiica unor celebri profesori din Târgu Jiu”, a fost mesajul Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Titlul „Doctor honoris causa” este unul onorific acordat de o instituție de studii înalte unor personalităţi care s-au remarcat în anumite domenii profesionale.

Mircea Lucescu antrenează în prezent formația ucraineană Dinamo Kiev, iar anul trecut a fost desemnat cel mai bun antrenor din Ucraina. Tot în 2021 Lucescu era desemnat şi cel mai bun antrenor român al anului, titlu pe care l-a mai primit de cinci ori. Mircea Lucescu a antrenat 12 ani în Ucraina, perioadă în care a câștigat de 8 ori titlul, 6 Cupe ale Ucrainei și 7 Supercupe. De asemenea, a cucerit Cupă UEFA, iar participările în Liga Campionilor i-au permis să adune peste 100 de meciuri internaționale.

Atunci când Pandurii juca în Europa Legue, Mircea Lucescu a avut cuvinte de laudă despre performanţele pandurilor de la Târgu Jiu, formaţie aflată atunci la prima experienţă în Europa, după ce devenise vicecampioană a României. „Pandurii au avut un parcurs foarte bun în Europa League, merită felicitări pentru asta. Sigur că victoriile sunt importante doar dacă aduc alte victorii, ei trebuie să continue ceea ce au făcut”, a spus Mircea Lucescu, antrenor pe atunci la Sahtior Donetk, după ce câştigase un amical susţinut în compania echipei Pandurii.

Galerie foto






Vizualizări: 634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: