Mircea Sandu propune scoaterea echipei Pandurii din Liga I

Mircea Sandu nu a renunţat la ideea de a cere Comitetului Executiv excluderea din Liga I a echipei Pandurii. Sandu l-a anunţat pe Condescu că la şedinţa din 23 septembrie va propune dezafilierea Pandurii Târgu-Jiu din Liga I. Condescu nu se teme şi aminteşte că o astfel de decizie trebuie acceptată şi de Adunarea Generală iar aceştia nu vor accepta.

Sandu s-a supărat pe Clubul Pandurii pentru că s-a adresat instanţelor civile în cazul jucătorului Ilie Iordache. De cealaltă parte, oficialii de la Pandurii susţin că au voie să se adreseze instanţei civile conform prevederilor Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF).

ROAF prevede că un club se poate adresa şi instanţelor civile în cazul unor litigii de muncă între club şi un jucător sau un antrenor. Prevederea este recunoscută şi de cei de la Federaţie dar aceştia mai spun că jucătorul Ilie Iordache nu ar fi avut contract de muncă ci doar o convenţie civilă încheiată cu Pandurii.

Procesul  Pandurii- Iordache continuă

Procesul Pandurii-Iordache continuă, următorul termen fiind fixat la jumătatea lunii septembrie la Tribunalul Gorj.

De la un astfel de paragraf din ROAF a pornit un întreg scandal în cazul Iordache, Pandurii judecându-se acum cu jucătorul în instanţa civilă în timp ce FRF i-a permis acestuia să plece din ţară la o altă echipă eliberând cartea verde . În astfel de cazuri de litigii cu clubul, FRF nu avea voie să o elibereze. S-a vorbit chiar şi despre intervenţia lui Sandu în Comitetul Executiv pentru eliberarea cărţii verzi a lui Iordache către AEK Atena.

Condescu, avertizat prin Videochat

Preşedintele FRF spune că, pe data de 23 septembrie va cere Comitetului Executiv, dezafilierea celor de la Pandurii pentru că nu renunţă la acţiunile în instanţa civilă în cazul jucătorului Ilie Iordache. „Îl anunţ pe Condescu de faptul că regulamentele în vigoare vor fi puse în aplicare. Voi propune dezafilierea echipei Pandurii Târgu-Jiu. Acest club a fost anunţat şi nimeni nu poate spune că nu a avut timp să ia măsuri ca să nu se ajungă aici”, a precizat ieri Mircea Sandu, prin videochatul unui ziar de sport.

Condescu are spijinul Adunării Generale

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, spune că nu îşi face probleme şi nu pare deloc speriat de ameninţările oficialului federal precizând că pentru dezafilierea de care vorbeşte acesta e nevoie de aprobarea Adunării Generale.  „Ca să dezafiliezi un club trebuie să obţii aprobarea Adunării Generale, iar acolo Sandu are o problemă. Mă bucur în continuare de sprijin din partea multor cluburi şi nu se va întâmpla aşa ceva”, a precizat ieri preşedintele. Chiar dacă şeful FRF propune dezafilierea pandurilor pe 23 septembrie, el va mai avea de aşteptat încă opt luni până la Adunarea Generală să poată valida o astfel de decizie.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: