Condescu îl vrea pe Hagi la şefia FRF

Marin Condescu a continuat ieri seria de acţiuni menite să ducă la schimbarea lui Mircea Sandu de la conducerea Federaţiei. După ce l-a susţinut pe actualul preşedinte al FRF la precedentele alegeri, preşedintele Pandurilor anunţă că şi-a retras sprijinul acordat acestuia şi că va face tot posibilul să-l convingă pe Gheorghe Hagi să îi ia locul lui Mircea Sandu. Marin Condescu a explicat că vrea să scoată astfel fotbalul din zona scandalurilor de corupţie care l-au murdărit în ultima perioadă. 
 Preşedintele Pandurilor a anunţat că în cel mai scurt timp va demara procedurile de convocare a Adunării Generale a FRF şi că mizează pentru acest lucru pe un număr de 83 de voturi, fiind convins că acţiunea sa se va bucura de un sprijin mult mai larg. Ieri preşedintele Condescu a fost invitat la emisiunea Fanatik de la DIGI Tv unde a făcut o serie de dezvăluiri legate de planurile sale de viitor şi cum vede rezolvată criza de la federaţie. 

Reporter: Chiar veţi convoca o Adunare Generală Extraordinară aşa cum s-a vorbit în ultimele zile?
Marin Condescu: E stabilită deja! Am avut ieri o întâlnire cu Liviu Luca şi am numărat adeziunile pe care contăm. Sunt 83 cele foarte sigure! Acestora li se vor adăuga cu certitudine şi altele. Vom demara procedura de convocare a Adunării Generale.
Rep.: Cu aceste 83 de voturi, cât de mari consideraţi că sunt şansele de a schimba preşedintele federaţiei?
M.C.: Deja sunt foarte multe aceste voturi. Sunt convins că se vor alătura şi alţii demersului nostru. De pildă, reprezentanţii AJF-urilor, în care sunt majoritare echipele noastre, sunt convins că vor fi tot de partea noastră.
Rep.: Care este contracandidatul ideal pentru Mircea Sandu?
M.C.: Fără dubiu, Gică Hagi! Este un om corect, cu o mentalitate modernă. Ar aduce cu siguranţă un suflu nou în fotbal. Asta ar fi adevărata schimbare!
Rep.: Se vorbeşte că doriţi această schimbare pentru că sunteţi supărat ca urmare a deznodământului din cazul lui Ilie Iordache...
M.C.: Nu. Nu dorim schimbarea unui singur verdict al unui caz, ci vrem să le schimbăm pe toate de tot în fotbalul românesc!
Rep.: Ce şanse sunt ca Gică Hagi să accepte să candideze la preşedinţia FRF?
M.C.: Sunt optimist. Îl voi căuta, mă voi întâlni cu el şi sper să îl conving. Trebuie, înainte de orice, să îl convingem că este nevoie de el acolo, în fruntea fotbalului românesc.
Rep.: Nu există nicio posibilitate ca între timp să vă răzgândiţi?
M.C.: Nu! Vom merge până la capăt. Alegerile reprezintă un exerciţiu de democraţie. Este ceva civilizat, care se va desfăşura civilizat. Nu suntem în război cu nimeni. Doar că mai multe cluburi importante nu mai cred în actuala conducere a federaţiei.


FOTO SANDU CONDESCU 

Mircea Sandu a trecut la ameninţări 


Preşedintele FRF, Mircea Sandu, s-a arătat foarte calm şi pare că nu ia în serios o eventuală ameninţare din zonele cu exploatări de cărbune sau de petrol, chiar dacă 83 de cluburi vor cere o Adunare Generală Extraordinară care va avea pe ordinea de zi şi alegeri pentru funcţia de preşedinte. „Da, şi? De câte ori nu s-a auzit că se pregătesc Adunări Generale ca să fiu dat jos? De prea multe ori ca să mă sperie. Stau absolut liniştit! Termenul statutar e de 15 zile ca s-o convoace. Eu le dau 30 de zile, cu condiţia s-o convoace atunci când sunt în ţară” a explicat ieri Sandu trecând apoi la ameninţări la adresa sindicatelor: „Nu a reuşit nici politicul să rezolve problema cu sindicatele astea, dar o s-o rezolvăm noi cu fotbalul. Nu o să apuce ei să facă Adunarea Generală, pentru că o să fie rezolvaţi de alţii. Cine trebuie să-i rezolve!”
 


Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: