Miruță, despre angajările la CE Oltenia: Sunt ajutoare sociale 

Sute de persoane vor fi angajate începând cu data de 1 mai 2022, în cadrul CE Oltenia, însă aceste angajări nu sunt privite cu ochi buni de către unii parlamentari. Deputatul USR, Radu Miruță, este de părere că cele 600 de încadrări în muncă sunt ajutoare sociale, în contextul în care planul guvernanților este clar: renunțarea la cărbune până în 2026.  

 
”Ce încearcă să ne vândă acum, și este o minciună enormă, că pe bază de gaz se va transforma CEO. Acel gaz nu există. Vindem pielea ursului din pădure. Pentru ca CEO să producă energie pe bază de gaz, ar trebui ca România să aibă acest gaz pe instalație, în conducte, situație care este departe de realitate. Din nou punem căruța în fața boilor. Ar trebui să vedem că suntem capabili să luăm gazul din Marea Neagră, să luăm conducta care să-l ducă până la CEO, iar mai apoi să spunem că închidem capacitățile de cărbune”, a spus Radu Miruță, la Radio Infinit. 

Radu Miruță mai spune faptul că a aflat despre numărul de angajați pe care CE Oltenia îl va avea în 2026. ”Comisia Europeană mi-a răspuns că Guvernul României a solicitat secretizarea Planului de Restructurare. Am solicitat guvernului să ni se pună la dispoziție forma planului, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Am întrebat câți oameni sunt disponibilizați, iar Ministrul Energiei mi-a răspuns că vor rămâne 4.500 de oameni în 2026. De la 12 mii și ceva până la 4000 vor fi dați afară, asta înseamnă”, a mai declarat Miruță. 
 
”PSD și PNL sunt cel mai mare angajator din România. O parte dintre ele sunt ajutoare sociale”, a mai declarat deputatul. ”Am mai întrebat ce se întâmplă cu acele 600 de angajări. Acestea sunt pe perioadă determinată. Sunt făcute pentru a-și mai rezolva o parte din solicitările politice. PNL și PSD sunt cel mai mare angajator din România, la stat. Acum se înghesuie două partide. Cei mai mulți care au acces la acest loc de muncă sunt simpatizanți ai primarilor, ai acestor lideri politici. O parte dintre ele sunt ajutoare sociale. Oamenii aceia nu au nicio condiție și nu se știe pe ce criterii sunt făcute angajările. Le-a dat probă de lucru cineva? Nici nu i-au văzut la față”, a mai acuzat Miruță.  

Vizualizări: 3,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: