Ce le-a promis ministrul Chesnoiu fermierilor din Gorj

Ministrul Agriculturii a venit la Târgu Jiu pentru a purta mai multe discuții cu fermierii și primarii gorjeni. Adrian Chesnoiu le-a prezentat fermierilor o parte dintre măsurile prinse în pachetul ”Sprijin pentru România”, program lansat de Guvernul României.

”Am avut o primă discuție cu fermierii din județ pe mai multe sectoare. În primul rând, am vrut să dezvoltăm programele pe care le derulăm la nivelul Ministerului Agriculturii. Am prezentat perspective de viitor pentru că trăim o perioadă destul de dificilă, cu o tensiune socială în creștere. Am prezentat o parte din măsurile alocate Agriculturii și pachetul Sprijin pentru România, lansat, luni, de coaliția de guvernare, în valoare totală de 17, 3 miliarde de lei”, a spus ministrul.

Chesnoiu a mai precizat că accesarea fondurilor europene va fi mult simplificată de către Ministerul Agriculturii. ”O altă parte importantă a discuțiilor noastre a vizat complementaritatea dintre programele naționale. Este pentru prima dată când lansăm un program de sprijin al cultivatorilor de cartofi. Analizele făcute ne arată că în anumite perioade de timp importăm cartofi. De asemenea, vorbim de programe de reproducție la porc și pasăre. Gorjul are investiții în creșterea păsărilor. Le-am explicat fermierilor din Gorj modul în care vom simplifica procedurile de accesare a fondurilor europene, dar și faptul că de anul viitor vom finanța doar acele programe și firme care vizează performanță și viabilitate economică”, a mai spus ministrul Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu a mai vorbit și despre faptul că toate gospodăriile țărănești trebuie să fie încurajate și întreținute. ”Trebuie să menținem și să încurajăm gospodăria țărănească. Este cheia de boltă a satului românesc, atât timp cât vom mai avea gospodărie și vom mai avea țărani care își pot produce necesarul de hrană în gospodăria proprie și poate un mic excedent de producție care să fie comercializat pe piețele locale. Trebuie să venim cu programe pentru gospodăria țărănească și să o menținem în viață”, a mai spus ministrul ajuns la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: