Misterul din câmp. Tânăr dispărut cu cei 15 câini

update: Bărbatul a fost găsit joi în pădurea Hurezi, lângă Rugi, unde trăiește alături de câinii săi.

Un gorjean de 32 de ani a dispărut fără urmă de marți seara, după ce locuința în care stătea i s-a făcut scrum într-un incendiu. Construcția, o cameră ridicată în câmp, la granița dintre comunele Schela și Turcinești, a ars în întregime, iar bărbatul este de atunci de negăsit. Omul îngrijea aici nu mai puțin de 15 câini, iar din clipa dispariției sale nimeni nu mai știe nimic nici de soarta animalelor.

Radu George Boboc este de loc din Săcelu, dar pentru că vecinii săi nu agreau pasiunea lui pentru a crește cât mai mulți câini, acesta s-a mutat pe un câmp din zona Cartiu. Aici și-a ridicat o cameră pe care o avea alimentată cu un panou fotovoltaic, încălzirea fiind făcută cu ajutorul unui godin pe lemne. Marți la prânz a fot văzut pentru ultima dată bucurându-se de cei 15 câini de care se îngrijea și cărora le amenajase cuști în apropierea locuinței sale.

„Eu merg cu bicicleta frecvent spre Târgu Jiu, iar marți la prânz l-am văzut în curte. Când m-am întors de la oraș erau deja pompierii aici și stingeau focul. Arsese totul, așa cum se și vede, și atunci am înțeles că a dispărut și el și câinii. Unde s-or fi dus, mai ales pe vremea asta, nu-mi pot da seama”, a spus săteanul.

Câțiva prieteni din Săcelu ai lui Boboc s-au mobilizat încă de marți seara pentru a-l căuta pe acesta prin împrejurimi, iar de la Timișoara a venit fratele bărbatului dispărut. Miercuri dimineața, polițiștii au fost ajutați în operațiunile de căutare nu doar de către voluntari, ci și de către vânătorii aflați cu pușca pe umăr prin zonă, la vânători autorizate. Nimeni nu a descoperit nici un indiciu, chiar dacă distanțe mari au fost parcurse pe dealurile din zonă inclusiv cu mașini de teren, unii dintre proprietarii acestora venind tocmai de la Novaci pentru a da o mână de ajutor.

„O singură geacă am găsit la baza dealului, la vreo câteva sute de metri de locuința lui, dar nu știm dacă îi aparține lui sau altcuiva. Este o haină uscată, de culoare albă. Ne-am bucura dacă ar fi a lui pentru că ar fi un semn că a trecut pe acolo. Dubios este însă că au dispărut și câinii. Doar trei au revenit la casa arsă, iar de ceilalți 12 nu se mai știe nimic”, a spus unul dintre voluntarii din echipele de căutare.

Haina găsită nu îi aparținea însă lui Boboc, rudele nerecunoscând obiectul respectiv de vestimentație. Polițiștii sunt de părere că bărbatul a plecat de acasă într-o geacă neagră, așa cum îl știau vecinii îmbrăcat cel mai adesea. „Semnalmentele bărbatului sunt: înălţime 1,60 metri, greutate de aproximativ 60-70 kg, constituție atletică, păr șaten închis drept, ochii căprui. Nu se cunosc cu exactitate articolele de vestimentație de la data plecării, însă, numitul Boboc George Radu obișnuia să poarte o geacă de culoare neagră, pantaloni de tip blue-jeans, pe cap un fes de culoare neagră, iar în picioare pantofi sport. Persoanele care pot da relații cu privire la identificarea bărbatului dispărut, sunt rugate să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul de urgență 112”, a comunicat IPJ Gorj.

Vizualizări: 3,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: