Mită de 800.000 de euro la guvern. Acum opt ani!

DNA a anunțat că a cerut Parlamentului ridicarea imunității pentru un deputat acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată, în perioada în care era ministru. Surse judiciare au declarat pentru Hotnews.ro că este vorba despre deputatul Nicolae Bănicioiu, ministrul al Tineretului și Sportului și al Sănătății în guvernele Ponta.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2012-martie 2014 el ar fi primit de la doi oameni de afaceri peste 3,90 de milioane de lei (aproximativ 800.000 de euro) pentru a-și folosi influența și pentru a numi manageri de spital pe care cei doi oameni de afaceri îi puteau controla, precum și pentru a aloca bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.

Nicoclae Bănicioiu este deputat din 2004, fiind la al patrulea mandat, ales din partea PSD. În 2018, el a trecut la partidul lui Victor Ponta. De altfel, Bănicioiu a fost și ministru în guvernele Ponta - ministru al Tineretului și Sportului și ministru al Sănătății.

În perioada decembrie 2012- martie 2014, Bănicioiu a fost ministru al Tineretului și Sportului, iar ulterior a ocupat portofoliul de la Sănătătate, fiind ministru al Sănătății la momentul tragediei de la Colectiv, din 30 octombrie 2015.

În perioada decembrie 2012 - martie 2014, când Bănicioiu era ministru al Tineretului și Sportului, ministru al Sănătății era Eugen Nicolăescu.

Vizualizări: 1,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: