Arestat la domiciliu, un liberal a fost validat consilier local

Inginerul Tiberiu Nicolae Logăscu, angajat al Ocolului Silvic „Constantin Brâncuși”, reținut și, ulterior, arestat la domiciliu în dosarul mitei și furtului de arbori din pădurile de la Tismana și Peștișani, a fost validat în funcția de consilier local.

El a candidat pe lista PNL, pe un loc eligibil. „Admite în parte cererea. (...) validează mandatele următorilor consilieri locali ce intră în componenţa Consiliului Local Peştişani: Nicolcioiu Nicolae, Ciolofan Gheorghe, Tivig Alin-Constantin, Pavel Sever, Borc Ileana, Fuiorea Ilie, Logăscu Tiberiu – Nicolae, Hulă Constantin -Viorel, Văduva Ion, Rădulescu Cornel, Gelatu Ovidiu-Viorel, Tăerel Cristinel Gheorghe. Invalidează, ca urmare a declaraţiei de renunţare, mandatul domnului Pigui Cosmin. Executorie”, a decis Judecătoria Târgu Jiu, pe data de 15 octombrie.

Inginerul Logăscu se află în arest la domiciliu până pe data de 12 noiembrie, alături de alți cinci angajați ai Ocolului Silvic Tismana, inclusiv șeful de ocol Ion Tăerel.

„Suspectul L.T.N., având calitatea de inginer silvic în cadrul unui ocol silvic din judeţul Gorj, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (săvârşită în luna mai 2018), fals intelectual, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori”, anunțau procurorii.

Timp de 2 ani, Logăscu s-a folosit de un BMW seria 7, „cadou” oferit de firma care exploata lemne în zonă. „El a primit cu titlul de folosință gratuită de la o societate comercială care exploatează materialul lemnos, din municipiul Târgu Jiu, un autoturism marca BMW, exercitând permanent posesia acestui autoturism, de la data înmatriculării, mai 2018, și până în prezent, în scopul de a nu-și îndeplini corespunzător atribuțiunile de serviciu, pentru a înlesni acțiunea de tăiere și sustragere de material lemnos”, au precizat anchetatorii în cazul său.

În declarația de avere, inginerul Logăscu figurează cu patru terenuri și o casă, în comuna Peștișani, cu o mașină Ford Transit din 2000 și o motocicletă TGB din 2015. El a câștigat de la ocolul silvic privat, anul trecut, o leafă de circa 26.000 de lei.

Vizualizări: 8,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: